Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

Commerciële Contracten

4 december 2018

KERNBEDING IN ALGEMENE VOORWAARDEN: RISICOVOL?

Voor algemene voorwaarden en kernbedingen gelden verschillende eisen met betrekking tot de toepasselijkheid en geldigheid. Brengt het opnemen van een kernbeding in de algemene voorwaarden risico’s met zich mee? Een recente uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant geeft antwoord.

Lees verder

17 september 2018

LXA THE LAW FIRM TREEDT SUCCESVOL OP NAMENS PRIJSVRIJ IN RECHTSZAAK TEGEN THOMAS COOK

Namens de praktijkgroep Commerciële Contracten van LXA The Law Firm hebben Herman Knotter en Kim van de Wiel het online reisbedrijf Prijsvrij bijgestaan in een belangrijke civiele procedure tegen touroperator Thomas Cook Nederland.

Lees verder

6 juli 2018

DE OPZEGBAARHEID VAN DUUROVEREENKOMSTEN

In een recent arrest van de Hoge Raad zijn de regels met betrekking tot het beëindigen van duurovereenkomsten duidelijk op een rij gezet. Zijn wettelijke bepalingen of de bepalingen over de opzegging zoals vermeld in de overeenkomst altijd doorslaggevend? En wat geldt in de gevallen dat er niets in de wet of overeenkomst is geregeld?

Lees verder

29 maart 2018

HET BOETEBEDING: HOE ZORG JE DAT JOUW SCHULDENAAR MAXIMAAL BOET VOOR ZIJN OVERTREDING?

Een boetebeding heeft doorgaans twee functies: schadefixatie en aansporing tot nakoming. Hoe zorg je dat het boetebeding optimaal functioneert?

Lees verder

15 december 2017

BELANGRIJKE UITSPRAAK VOOR PRODUCENTEN VAN LUXE PRODUCTEN

Veel producenten van luxe artikelen zoals bepaalde merken horloges, auto’s, cosmetica en schoenen, kiezen voor een systeem van selectieve distributie. Wat betekent een dergelijk systeem voor de eisen die de betreffende producent kan stellen op het gebied van de verkoop via webwinkels?

Lees verder

21 juni 2017

WIJZIGINGSBEDING IN EEN B2B-RELATIE

Een wijzigingsbeding in algemene voorwaarden kan de gebruiker daarvan veel flexibiliteit bieden. Toepassing van het beding kan evenwel grote gevolgen hebben voor de wederpartij. In dit artikel wordt kort stilgestaan bij het wijzigingsbeding en wat de mogelijkheden van de wederpartij zijn om zich tegen (toepassing van) het wijzigingsbeding te verweren.

Lees verder
Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten