Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

GEEN WETTELIJKE VERANKER- ING NEDERLANDSE FRANCHISE CODE (NFC)

16 maart 2018

Staatssecretaris Mona Keijzer heeft deze week een einde gemaakt aan de onduidelijkheid over de wettelijke verankering van de NFC.

Wat eigenlijk wel te verwachten was, is nu ook bevestigd door de staatssecretaris. Het gaat niet door. Daarbij heeft ze ook aangegeven dat er wel wetgeving komt op het gebied van franchising, uitgewerkt in een Algemene Maatregel van Bestuur (AMVB).

Deze AMVB zal zich naar verwachting beperken tot regelgeving op het gebied van de precontractuele fase, wat feitelijk ook al was aangekondigd in het regeerakkoord. De praktijkgroep Franchise van LXA The Law Firm is altijd een felle tegenstander van de NFC geweest en heeft ook meegeschreven aan een Alternatieve Code.

De praktijkgroep Franchise van LXA The Law Firm is dan ook verheugd dat de staatsecretaris alle bezwaren serieus heeft genomen, waardoor de wettelijke verankering van de NFC van tafel is.

 

Meer weten?

Voor meer informatie over dit artikel kunt u contact opnemen met

Laatste artikelen in franchise

28 maart 2019

FRANCHISE EXPO PARIS 2019 & FRANCHISEBEURS ONDERNEEM ‘T!

Naast de Franchise Expo Paris, is LXA dit jaar ook weer te vinden als standhouder op de Franchisebeurs ‘Onderneem ‘t!’

Lees verder

13 maart 2019

DEFINITIE ‘FRANCHISEOVEREENKOMST’ IN WETSVOORSTEL ‘WET FRANCHISE’ ONTOEREIKEND?

Het wetsvoorstel ‘Wet Franchise’ geeft een definitie van het begrip franchiseovereenkomst. Een van de bezwaren tegen dit wetsvoorstel is dat deze definitie een duidelijke afbakening mist. Is dit een terecht kritiekpunt?

Lees verder

12 februari 2019

UITSPRAAK HOF OVER PROGNOSES IN LIJN MET VOORSTEL WET FRANCHISE?

In een recente uitspraak van het Hof Arnhem-Leeuwarden van 5 februari 2019 is geoordeeld dat de franchisegever niet schadeplichtig is jegens de franchisenemers die de vorderingen hebben ingesteld. Tevens wordt in lijn met de vaste jurisprudentie geoordeeld dat een franchisegever niet verplicht is om prognoses af te geven. Is deze uitspraak van het Hof in lijn met het wetsvoorstel inzake nieuwe wetgeving op het gebied van franchise?

Lees verder
Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten