Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

GEEN WETTELIJKE VERANKER- ING NEDERLANDSE FRANCHISE CODE (NFC)

16 maart 2018

Staatssecretaris Mona Keijzer heeft deze week een einde gemaakt aan de onduidelijkheid over de wettelijke verankering van de NFC.

Wat eigenlijk wel te verwachten was, is nu ook bevestigd door de staatssecretaris. Het gaat niet door. Daarbij heeft ze ook aangegeven dat er wel wetgeving komt op het gebied van franchising, uitgewerkt in een Algemene Maatregel van Bestuur (AMVB).

Deze AMVB zal zich naar verwachting beperken tot regelgeving op het gebied van de precontractuele fase, wat feitelijk ook al was aangekondigd in het regeerakkoord. De praktijkgroep Franchise van LXA The Law Firm is altijd een felle tegenstander van de NFC geweest en heeft ook meegeschreven aan een Alternatieve Code.

De praktijkgroep Franchise van LXA The Law Firm is dan ook verheugd dat de staatsecretaris alle bezwaren serieus heeft genomen, waardoor de wettelijke verankering van de NFC van tafel is.

 

Meer weten?

Voor meer informatie over dit artikel kunt u contact opnemen met

Laatste artikelen in franchise

17 december 2018

HET VOORSTEL VOOR DE WET FRANCHISE IS GEREED

Op woensdag 12 december 2018 is het conceptwetsvoorstel voor de Wet Franchise gepresenteerd. Met dit wetsvoorstel wordt beoogd de verhoudingen tussen de franchisegevers en franchisenemers te verbeteren. Wat zijn de mogelijke gevolgen voor u?

Lees verder

22 maart 2018

LXA THE LAW FIRM OP FRANCHISE EXPO PARIS

Van zondag 25 maart tot en met woensdag 28 maart 2018 vindt de 37e Franchise Expo Paris plaats en het franchise-team van LXA The Law Firm is erbij!

Lees verder

16 maart 2018

GEEN WETTELIJKE VERANKERING NEDERLANDSE FRANCHISE CODE (NFC)

Staatssecretaris Mona Keijzer heeft deze week een einde gemaakt aan de onduidelijkheid over de wettelijke verankering van de NFC.

Lees verder
Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten