Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

WAT GAAT ER VERANDEREN DOOR DE NIEUWE FRANCHISECODE?

7 december 2016

Volop werk aan de winkel voor juristen die zich bezighouden met franchise, sinds de door Minister Kamp ingestelde schrijfcommissie in februari 2016 de Nationale Franchise Code (NFC) heeft gepresenteerd. Minister Kamp heeft aan de Tweede Kamer toegezegd om nog voor maart 2017 met een voorstel te komen om de NFC wettelijk te verankeren. De NFC heeft tot doel om de belangen van de franchisenemers beter te beschermen. Wat gaat er nu precies veranderen? De Nationale Franchise Krant neemt met mr. Herman Knotter van advocatenkantoor LXA The Law Firm de belangrijkste punten door.

 

Meer weten?

Voor meer informatie over dit artikel kunt u contact opnemen met

Laatste artikelen in franchise

28 maart 2019

FRANCHISE EXPO PARIS 2019 & FRANCHISEBEURS ONDERNEEM ‘T!

Naast de Franchise Expo Paris, is LXA dit jaar ook weer te vinden als standhouder op de Franchisebeurs ‘Onderneem ‘t!’

Lees verder

13 maart 2019

DEFINITIE ‘FRANCHISEOVEREENKOMST’ IN WETSVOORSTEL ‘WET FRANCHISE’ ONTOEREIKEND?

Het wetsvoorstel ‘Wet Franchise’ geeft een definitie van het begrip franchiseovereenkomst. Een van de bezwaren tegen dit wetsvoorstel is dat deze definitie een duidelijke afbakening mist. Is dit een terecht kritiekpunt?

Lees verder

12 februari 2019

UITSPRAAK HOF OVER PROGNOSES IN LIJN MET VOORSTEL WET FRANCHISE?

In een recente uitspraak van het Hof Arnhem-Leeuwarden van 5 februari 2019 is geoordeeld dat de franchisegever niet schadeplichtig is jegens de franchisenemers die de vorderingen hebben ingesteld. Tevens wordt in lijn met de vaste jurisprudentie geoordeeld dat een franchisegever niet verplicht is om prognoses af te geven. Is deze uitspraak van het Hof in lijn met het wetsvoorstel inzake nieuwe wetgeving op het gebied van franchise?

Lees verder
Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten