Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

LXA BEGELEIDT OVERNAME CAD ACCENT B.V. DOOR ARKANCE SYSTEMS SAS

8 november 2019

Overnamespecialisten Roald Subnel en Marlijn Tacke hebben CAD Accent B.V. begeleid binnen dit verkooptraject. Deze overname kwam tot stand in nauwe en prettige samenwerking met Frank Schuurmans van Adagium en met Eric Vermeulen van AKD (fiscalisten). CAD Accent is een toonaangevend leverancier van CAD- en BIM oplossingen in Nederland, Arkance Systems SAS is een specialistische dienstverlener voor Bouw, Infrastructuur en Industrie.

P E R S B E R I C H T

Oss, 6 november 2019

CAD Accent sluit zich aan bij Arkance Systems

CAD Accent, toonaangevende leverancier van CAD- en BIM-oplossingen in Nederland, gaat verder onder de vlag van Arkance Systems. Eigenaar Peter van Houwelingen heeft zijn aandelen op 1 november overgedragen aan het Franse bedrijf. “Een unieke kans om ons vak tot in lengte der jaren op het hoogste niveau te kunnen uitoefenen.”

Van Houwelingen spreekt van een geweldige stap voor zijn bedrijf en zijn medewerkers. De ontwikkelingen op de markt en de strategie van Autodesk – de belangrijkste leverancier van CAD Accent – vragen immers al enige tijd om schaalvergroting en kennisverdieping. Mede dankzij eigen software-oplossingen is CAD Accent weliswaar kerngezond, maar dat wil het ook tot in de verre toekomst blijven.

Accent op de toekomst

Toen Arkance Systems het Osse bedrijf benaderde voor een overname, was de knoop dan ook vrij snel doorgehakt. Van Houwelingen: “Dit is een keuze met een sterk accent op de toekomst. Arkance Systems heeft grote ambities, die naadloos aansluiten bij de koers die wij voor ogen hebben. Bovendien passen we ook qua cultuur uitstekend bij elkaar: Arkance Systems is een warm bedrijf met een grote passie voor technologie.” Ook voor de klanten van CAD Accent is dit goed nieuws, aldus Van Houwelingen: “Dankzij deze overname ontstaan nieuwe groeikansen. Daarnaast halen we een schat aan expertise binnen ons netwerk, waardoor we de dienstverlening aan onze klanten nog verder kunnen uitbouwen.” CAD Accent houdt voorlopig zijn Nederlandse naam en zal in de loop van 2020 overgaan naar Arkance Systems. Het voltallige team gaat mee in de nieuwe organisatie inclusief Peter van Houwelingen, die een leidende positie zal krijgen binnen Arkance Systems Nederland.

Kenniscentrum voor CAD en BIM

Ook Grégoire Arranz, managing director van Arkance, is enthousiast over de overname: “We staan aan de vooravond van een enorme digitaliseringsslag in de bouw. Daar willen we met onze CAD- en BIM-oplossingen een leidende rol bij spelen. Dat vraagt om specialistische kennis, maar ook om de juiste mensen. Bij CAD Accent hebben we beide gevonden. Samen zijn we klaar om onze positie als Europees kenniscentrum voor CAD en BIM nog verder uit te bouwen.”

Over CAD Accent

CAD Accent is in Nederland een toonaangevende leverancier van CAD- en BIM-oplossingen voor Bouw en Infrastructuur. Het complete portfolio bestaat uit software, hardware, opleidingen, consultancy en ondersteuning. Het bedrijf is Autodesk Gold Partner, Autodesk Authorized Training Center en HP Gold Partner. Daarnaast is het succesvol met eigen software, zoals InfraCAD en Drill Control. CAD Accent is gevestigd in Oss en biedt werk aan zeventien mensen.

Over Arkance

Arkance Systems is onderdeel van Arkance Group, een gespecialiseerde dienstverlener voor Bouw, Infrastructuur en Industrie. Het bedrijf ondersteunt bedrijven in hun digitale transformatie, met name naar BIM en Industry 4.0. Arkance heeft diepgaande partnerships met toonaangevende fabrikanten als Autodesk en Trimble. Het bedrijf biedt een breed palet aan CAD- en BIM-oplossingen en heeft de ambitie om binnen vier jaar een Europese topspeler te zijn. Het bedrijf heeft vestigingen in Frankrijk, België, Luxemburg, Polen, Roemenië en nu ook Nederland. Met ruim 200 medewerkers ondersteunt het bedrijf ongeveer 40.000 gebruikers. Arkance is onderdeel van Groupe Monnoyeur, een Frans familiebedrijf met ruim 6.000 medewerkers en een jaaromzet van 1,94 miljard euro (2018).

 

Meer weten?

Voor meer informatie over dit artikel kunt u contact opnemen met

Laatste artikelen in fusies & overnames

8 november 2019

LXA BEGELEIDT OVERNAME CAD ACCENT B.V. DOOR ARKANCE SYSTEMS SAS

Overnamespecialisten Roald Subnel en Marlijn Tacke hebben CAD Accent B.V. begeleid binnen dit verkooptraject.

Lees verder

24 oktober 2019

LXA BEGELEIDT VERKOOP GROENBEDRIJF VERBOON AAN BTL

Overnamespecialisten Carel Henderson, Jacqueline Broeren en Job de Wert van LXA The Law Firm begeleiden Verboon Beheer bij de verkoop van haar aandelen in Verboon Groen & GWW en Verboon Machines aan BTL. BTL is onderdeel van de idverde groep, Europees marktleider in de groenbranche.

Lees verder

5 juni 2019

LXA BEGELEIDT DE OVERNAMES VAN INVITO EN LE BALLON

Een M&A team onder leiding van Willem Berendsen heeft de overnames begeleid van de retailketens Le Ballon en Invito. LXA zet daarmee als fashion advocaat verdere stappen in de modewereld waarin LXA al diverse partijen bedient.

Lees verder
Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten