Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

LXA BEGELEIDT VERKOOP ELCEE GROUP

25 juni 2018

Overnamespecialisten Carel Henderson, Vera van Buggenum en Nadia Akabbouz hebben de aandeelhouders van Elcee Group begeleid bij de verkoop aan Gilde Buy Out Partners.

Uit het FD van 19 juni 2018:

Investeerder Gilde neemt meerderheidsbelang in industrieel toeleverancier Elcee

De Utrechtse investeringsmaatschappij Gilde Buy Out Partners en tien managers van de Elcee Group hebben het industriële bedrijf Elcee gekocht van de Brabantse investeringsmaatschappij TransEquity Network en ondernemer Tjeu van Roij. Van Roij, ceo van Elcee, had een belang van 50% in het industriële bedrijf uit Dordrecht, maar heeft dat nu aanzienlijk teruggebracht.

In de nieuwe aandelenverhouding krijgt Gilde een belang van iets meer dan 50%. Het minderheidsbelang komt in handen van tien managers, onder wie ook Tjeu van Roij. 'Met de nieuwe aandeelhouders kunnen we lange tijd vooruit en kunnen we uitgroeien van een Nederlandse tot een pan-Europese speler', zegt Van Roij. 'Belangrijk is ook dat het management voor langere termijn betrokkenheid bij de onderneming toont.' Een verkoopprijs is niet bekendgemaakt.

Eigen ontwerpafdeling

Elcee is een ontwikkelaar en producent van onderdelen voor industriële bedrijven, van gevelpanelen, trekslangen, giet- en smeedwerk, bouten tot moeren en slangklemmen. Het bedrijf, opgericht in 1923, beschikt over een eigen ontwerpafdeling en heeft circa 300 medewerkers in Nederland en daarbuiten in dienst. Tot de afnemers behoren bouwbedrijven, de offshoresector, de landbouwsector, de zware industrie, de voedselverwerkende industrie en de machinebouw.

Elcee ging in 2014 nog samen met een andere industriële toeleverancier, Hollandia Fasteners & Forgings uit Krimpen aan den IJssel. Maar die samenwerking werd geen succes en al snel verkocht Elcee voor een habbekrats Hollandia aan de Apeldoornse machinefabriek Hatreco.

Veel overnames

De afgelopen jaren is Elcee snel en hard gegroeid, van een omzet van circa € 30 mln tot € 100 mln nu. Overnames van bedrijven in Duitsland, België, Scandinavië en Polen droegen daar in belangrijke mate toe bij. Doel is nu heel Europa te veroveren en ook de Amerikaanse markt te bewerken. Elcee heeft al een dochterbedrijf in China.

Gilde Buy Out Partners was de afgelopen maanden zeer actief op het overnamefront. Zo kocht de Utrechtse investeerder recent innovatieve en sterk groeiende maakbedrijven als Veco Precision, een Gelderse producent van metalen precisiedelen, en het Deventerse Esdec, een leverancier van montagesystemen voor zonnepanelen. Gilde heeft ook meerderheidsbelangen in bekende bedrijven als Royal Reesink (agrarische groothandel) en Koninklijke Ten Cate, producent van technisch textiel.

 

Bron: FD

 

Meer weten?

Voor meer informatie over dit artikel kunt u contact opnemen met

Laatste artikelen in fusies & overnames

26 juli 2018

LXA ADVISEERT BIJ DE OVERNAME VAN FC DEN BOSCH DOOR INVESTEERDER

Het team van overnamespecialisten van LXA The Law Firm onder leiding van Willem Berendsen heeft FC Den Bosch geadviseerd bij de verkoop van de club.

Lees verder

25 juli 2018

LXA BEGELEIDT OVERNAMES DOOR EN DE PARTICIPATIE VAN NIBC IN COLDSERVICE GROUP N.V.

Overnamespecialisten Roald Subnel, Willem Berendsen, Nadia Akabbouz en Zahra Malikzada hebben zowel aandeelhouder M. Versantvoort Beheer B.V. als Coldservice Groep begeleid bij reeks transacties

Lees verder

25 juni 2018

LXA BEGELEIDT VERKOOP ELCEE GROUP

Overnamespecialisten Carel Henderson, Vera van Buggenum en Nadia Akabbouz hebben de aandeelhouders van Elcee Group begeleid bij de verkoop aan Gilde Buy Out Partners.

Lees verder
Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten