Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

LXA THE LAW FIRM BEGELEIDT VERKOOP BRAINWASH EN CLUBKAPPERS

6 juli 2017

Overnamespecialisten Carel Henderson en Vera van Buggenum van LXA The Law Firm begeleiden aandeelhouders bij de verkoop van Brainwash en Clubkappers. De kappersketen, marktleider in Nederland met zo’n 200 salons, werd via een zogenaamde controlled auction verkocht. De auction werd gewonnen door de Europese marktleider Provalliance uit Frankrijk.

De Nederlandse kappersmarkt wordt flink opgeschud. Marktleider Brainwash Kappers is verkocht aan de Franse kappersketen Provalliance Group, de Europese marktleider met een omzet van €365 miljoen. 

Brainwash is voor twee derde in handen van investeringsmaatschappij 3RS van Robert van der Wallen, de zakenman die ongeveer €800 miljoen ophaalde met de verkoop BrandLoyalty. De rest is in eigendom van Ivo Priem. Het kappersbedrijf heeft duizend kapsters in dienst en 200 vestigingen.

Lage prijzen

Priem werd in 2015 de baas, een jaar nadat Brainwash de keten Clubkappers overnam. Beide ketens wilden het verbrokkelde Nederlandse kapperslandschap, waar €1,2 miljard in omgaat, fundamenteel veranderen. Ze braken de markt open door professionele knipbeurten aan te bieden voor lage prijzen. Brainwash met knippen en Clubkappers met haarkleuringen. De winkels zitten in de buurt van supermarkten, zijn zonder afspraak te bezoeken en van negen tot negen open.

Priem wist het concern in korte tijd klaar te maken voor de verkoop. ,,Dat is altijd wel onze bedoeling geweest’’, zegt hij. Toen hij het bedrijf onder zijn hoede kreeg, maakte het geen winst. Maar door de helft van de overhead af te schaffen, de inkoopprijs met de helft te verminderen en door kapsters effectiever in te zetten, wist hij Brainwash in een paar jaar op te stuwen naar een bedrijfsresultaat van €6,5 miljoen op een omzet van €44 miljoen.

Robert van der Wallen

Beide partners zeggen niet hoeveel ze met de transactie verdienen. Van der Wallen heeft in het verleden veel geld moeten bijleggen. ,,Hij springt er positief uit’’, zegt Priem. ,,Zelf had ik nooit als jongetje kunnen bevroeden dat ik nu financieel onafhankelijk ben.’’ Provaillance heeft 11 formules, die de markt van hoog tot laag bestrijken, en 2900 kapsalons en 25.000 werknemers in dienst.

 

Bron: http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/28557679/__Kapper_Brainwash_verkocht__.html 

 

 

 

Meer weten?

Voor meer informatie over dit artikel kunt u contact opnemen met

Laatste artikelen in fusies & overnames

8 november 2019

LXA BEGELEIDT OVERNAME CAD ACCENT B.V. DOOR ARKANCE SYSTEMS SAS

Overnamespecialisten Roald Subnel en Marlijn Tacke hebben CAD Accent B.V. begeleid binnen dit verkooptraject.

Lees verder

24 oktober 2019

LXA BEGELEIDT VERKOOP GROENBEDRIJF VERBOON AAN BTL

Overnamespecialisten Carel Henderson, Jacqueline Broeren en Job de Wert van LXA The Law Firm begeleiden Verboon Beheer bij de verkoop van haar aandelen in Verboon Groen & GWW en Verboon Machines aan BTL. BTL is onderdeel van de idverde groep, Europees marktleider in de groenbranche.

Lees verder

5 juni 2019

LXA BEGELEIDT DE OVERNAMES VAN INVITO EN LE BALLON

Een M&A team onder leiding van Willem Berendsen heeft de overnames begeleid van de retailketens Le Ballon en Invito. LXA zet daarmee als fashion advocaat verdere stappen in de modewereld waarin LXA al diverse partijen bedient.

Lees verder
Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten