Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

DEALMAKER VAN DE WEEK: ROALD SUBNEL

19 juni 2017

Dealmaker van de week is Roald Subnel (LXA The Law Firm), die Aareon Nederland (leverancier van software voor vastgoedbedrijven) bijstond in de overname van de Nederlandse branchegenoot Kalshoven Groep van oprichter Bart Kalshoven over. Kalshoven ontwikkelt al ruim vijfentwintig jaar ict-oplossingen voor Nederlandse vastgoedbeleggers, vastgoedmanagers en VvE-managers.

Roald Subnel, dealmaker voor LXA The Law Firm: “In de Kalshoven-transactie zit een aantal componenten die je niet vaak in één en dezelfde transactie tegenkomt. We hebben in deze deal gewerkt met het “locked-box” mechanisme én de “completion accounts”, in combinatie met een “Earn-Out” en een bankgarantie. Deze samenloop van deal-mechanismen kom je niet vaak tegen. Aareon is sinds lange tijd een bestaande klant van ons. Wij hebben reeds meerdere overnames en (her)structureringen in Nederland voor hen begeleid.

Onze cliënt is de 100% dochtervennootschap van Aareal Bank AG, een beursgenoteerd fonds in Duitsland. Dit had invloed op termijn voor het sluiten van de transactie, met name de (kwartaal) verslaggeving, interne toezicht- en toestemmingsprocedures en de Duitse financiële toezichtwetgeving. De uitkomst van het financiële due diligence onderzoek gaf aanleiding voor koper om de onderhandelingen over de koopprijs opnieuw te openen. De deal dreigde daardoor op “losse schroeven” komen te staan. Door creatief om te gaan met koopprijsaanpassingen, earn-out en completion accounts mechanismen is het verschil van inzicht tussen partijen uiteindelijk overbrugd. Desondanks is de transactie op de door partijen vastgestelde datum – binnen een termijn van 5 weken – geclosed. Of ik een toename van M&A-activiteit in de ICT-sector verwacht? Het antwoord daarop is een volmondig “ja”. Wat wij waarnemen is een toenemende consolidatieslag in delen van de ICT-markt. Het huidig economisch klimaat draagt daar in positieve zin aan bij.”

Adviseurs Aaeron Nederland BV: LXA The Law Firm (Roald Subnel, Marnix Geraerts, Cristel Seijger, Pascal van Boxtel)

Adviseurs Kalshoven Groep BV: AenF Partners (Friso Kuipers)

 

http://www.mr-online.nl/dealmaker-week-roald-subnel-lxa-the-law-firm/

 

 

Meer weten?

Voor meer informatie over dit artikel kunt u contact opnemen met

Laatste artikelen in nieuws

31 januari 2019

LXA ADVISEERT ID LOGISTICS BIJ HUUR 55.000 M2 WAREHOUSE

Het complex ‘Sugar Fields 21’ in Etten Leur bestaat uit 70.000 m2 warehouse en daar van is 55.000 m2 warehouse verhuurd. Huurder is de internationale transporteur ID Logistics voor hun klant Mediamarkt. LXA stond ID Logistics bij in deze deal.

Lees verder

14 januari 2019

LXA TREEDT TOE TOT HET INCOPRO LEGAL NETWORK

LXA is trots te kunnen melden dat zij zich heeft aangesloten bij het groeiende Incopro Legal Network (ILN) van advocatenkantoren die merken en bedrijven adviseren rondom intellectuele eigendomsrechten.

Lees verder

18 april 2018

LXA THE LAW FIRM VOOR DERDE JAAR OP RIJ SPONSOR OPERA OP DE PARADE!

Op woensdag 27 juni 2018 organiseren Opera Zuid, Theater aan de Parade en philharmonie zuidnederland voor de 12e maal Opera op de Parade, en LXA The Law Firm is er weer bij!

Lees verder
Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten