Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

ALGEMENE BANKVOORWAARDEN: VEREENVOUDIGDE SPELREGELS?

20 maart 2017

De Nederlandse Vereniging van Banken heeft in nauw overleg met de Consumentenbond naar eigen zeggen de basisregels voor de relatie tussen klant en bank, vereenvoudigd, verduidelijkt en aangepast. Vanaf 1 maart jl. zijn de nieuwe Algemene Bankvoorwaarden van kracht.

Begrijpelijke taal

De grootste wijziging van de Algemene Bankvoorwaarden 2017, is het taalgebruik. De voorwaarden zijn zo geformuleerd dat deze voor iedereen begrijpelijk zijn. De toelichtingen van de voorwaarden in 2009 zijn opgenomen in de tekst en voorzien van voorbeelden wat zou moeten voorkomen dat de nieuwe voorwaarden nog enige toelichting behoeven.

Bijzondere voorwaarden

De Algemene Bankvoorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomsten die banken sluiten met hun klanten. Naast de Algemene Bankvoorwaarden kunnen bij het afnemen van producten en diensten echter ook andere productvoorwaarden, ook wel bijzondere voorwaarden, gelden. Deze meer specifieke voorwaarden verschillen per bank en kunnen de Algemene Bankvoorwaarden “overtreffen/buiten spel zetten”.

Het is voor ondernemers een aanrader om eens kennis te nemen van de inhoud van de Algemene Bankvoorwaarden. Dit om de voorwaarden van de relatie met een belangrijke partner van de onderneming beter in beeld te hebben.

Lees hier de volledige nieuwe Algemene Bankvoorwaarden

Voor vragen over de Algemene Bankvoorwaarden of in het geval van een (dreigend) geschil met een financiële instelling kunt u contact opnemen met Daan Folgering.

 

Meer weten?

Voor meer informatie over dit artikel kunt u contact opnemen met

Laatste artikelen in ondernemingsrecht

15 november 2018

MAGISCHE KNIKKERS EN GELDIGE STEMOVEREENKOMSTEN?

Een niet-aandeelhouder stemt in de algemene vergadering tegen de afspraken in de stemovereenkomst, kan dat zomaar? De rechtbank Den Haag geeft antwoord.

Lees verder

15 november 2018

BESTUURSWISSEL: INVULLEN WIJZIGINGSFORMULIER VAN DE KAMER VAN KOOPHANDEL VOLDOENDE?

Een besluit buiten vergadering tot benoeming van een bestuurder moet schriftelijk zijn vastgelegd. Voldoet een ingevuld en ondertekend KvK-formulier tot wijziging van het bestuur aan dit vereiste?

Lees verder

15 november 2018

INVAL MEDEDINGINGSAUTORITEITEN: WEET U WAT TE DOEN?

De Autoriteit Consument en Markt en de Europese Commissie zien erop toe dat bedrijven zich houden aan de regels voor de mededinging. Wat moet u doen als de toezichthouders voor uw deur staan?

Lees verder
Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten