Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

LXA BEGELEIDT DOORSTART MOONEN

16 april 2018

De Bossche investeerder en projectontwikkelaar Certitudo Capital neemt tien bouwprojecten en 35 personeelsleden over van de failliete Bouwgroep Moonen.

De overname is vrijdagmiddag bekend gemaakt. Het gaat om de Bossche vestiging. 

Ook de directeuren van Moonen,  Sander Martens en Joep Moonen, treden in dienst van Certitudo Capital om de nieuwe bedrijfstak te leiden. 

Certitudo Capital bestaat sinds 2002 en heeft in Den Bosch onder meer de voormalige belastingkantoren aan de Kooikersweg omgebouwd tot appartementen. 

Tessa Kuiten Chief Commercial Officer bij Certitudo wil niet zeggen welke tien projecten worden overgenomen. Moonen bouwde in het verleden al wel projecten van de Bossche ontwikkelaar. Dat had met bouwbedrijf Hoogheide al een bouwer in eigen huis, maar niet zo groot als Moonen. De naam Moonen ook behouden, zegt Kuiten. In ieder geval voorlopig. Ze benadrukt dat Certitudo met de overname ook een deel van de bouw van haar eigen  toekomstige grootschalige projecten veilig kan stellen. 

Moonen had ook vestigingen in West-Brabant en Diemen . Deze vestigingen zitten niet in de overeenkomst, zegt Tessa Kuiten.  Maar ze sluit niet uit dat hierover nog gesprekken kunnen volgen met de curatoren: ,,Ik sluit nooit iets uit."

Certitudo Capital  is actief op het gebied van zowel commercieel als residentieel vastgoed, grondposities en transformaties van leegstaand vastgoed alsmede overnames.

Bouwgroep Moonen boekte over 2016 een verlies van ruim 9 miljoen euro op een omzet van 71 miljoen. Het kwam in de problemen door de fors gestegen kosten van bouwmaterialen en duurdere onderaannemers. Toen het failliet werd verklaard werkten er 110 mensen. 

 

Bron: Brabants Dagblad

 

Meer weten?

Voor meer informatie over dit artikel kunt u contact opnemen met

Laatste artikelen in ondernemingsrecht

7 september 2018

TIJDIGE PUBLICATIE JAARREKENING

Voor de bv en de nv geldt dat de jaarrekening uiterlijk 12 maanden na afloop van het boekjaar gepubliceerd dient te zijn bij de Kamer van Koophandel. Het lijkt eenvoudig hieraan te voldoen, de praktijk wijst echter uit dat de publicatie van de jaarrekening vaak te laat of helemaal niet plaatsvindt. Het niet tijdig publiceren van de jaarrekening kan grote gevolgen hebben.

Lees verder

6 september 2018

DE FEITELIJK BESTUURDER – EEN (NIET) TE BENIJDEN POSITIE

Het Hof Amsterdam heeft recent een uitspraak gedaan over de omstandigheden waarin een feitelijk bestuurder van een B.V. aansprakelijk kan worden gesteld wegens onbehoorlijke taakvervulling, zelfs als er een statutair bestuurder in functie is.

Lees verder

6 september 2018

VOORFINANCIERING MKB EN ZZP’ERS VERLICHT: BETAALTERMIJN VAN MEER DAN 60 DAGEN ONGELDIG

In de praktijk is het niet ongebruikelijk dat grote ondernemingen betaaltermijnen hanteren van 90 tot 120 dagen. Sinds 1 juli 2017 zijn de mogelijkheden om dergelijke betaaltermijnen op te nemen in nieuwe contracten ingeperkt. Per 1 juli 2018 moeten ook alle bestaande contracten zijn aangepast aan deze wetgeving.

Lees verder
Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten