Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

LXA BEGELEIDT DOORSTART MOONEN

16 april 2018

De Bossche investeerder en projectontwikkelaar Certitudo Capital neemt tien bouwprojecten en 35 personeelsleden over van de failliete Bouwgroep Moonen.

De overname is vrijdagmiddag bekend gemaakt. Het gaat om de Bossche vestiging. 

Ook de directeuren van Moonen,  Sander Martens en Joep Moonen, treden in dienst van Certitudo Capital om de nieuwe bedrijfstak te leiden. 

Certitudo Capital bestaat sinds 2002 en heeft in Den Bosch onder meer de voormalige belastingkantoren aan de Kooikersweg omgebouwd tot appartementen. 

Tessa Kuiten Chief Commercial Officer bij Certitudo wil niet zeggen welke tien projecten worden overgenomen. Moonen bouwde in het verleden al wel projecten van de Bossche ontwikkelaar. Dat had met bouwbedrijf Hoogheide al een bouwer in eigen huis, maar niet zo groot als Moonen. De naam Moonen ook behouden, zegt Kuiten. In ieder geval voorlopig. Ze benadrukt dat Certitudo met de overname ook een deel van de bouw van haar eigen  toekomstige grootschalige projecten veilig kan stellen. 

Moonen had ook vestigingen in West-Brabant en Diemen . Deze vestigingen zitten niet in de overeenkomst, zegt Tessa Kuiten.  Maar ze sluit niet uit dat hierover nog gesprekken kunnen volgen met de curatoren: ,,Ik sluit nooit iets uit."

Certitudo Capital  is actief op het gebied van zowel commercieel als residentieel vastgoed, grondposities en transformaties van leegstaand vastgoed alsmede overnames.

Bouwgroep Moonen boekte over 2016 een verlies van ruim 9 miljoen euro op een omzet van 71 miljoen. Het kwam in de problemen door de fors gestegen kosten van bouwmaterialen en duurdere onderaannemers. Toen het failliet werd verklaard werkten er 110 mensen. 

 

Bron: Brabants Dagblad

 

Meer weten?

Voor meer informatie over dit artikel kunt u contact opnemen met

Laatste artikelen in ondernemingsrecht

22 maart 2019

PANDRECHT OP AANDELEN IN EEN BV: WAT IS HET WAARD?

Het komt in de praktijk steeds vaker voor dat een financier een pandrecht op aandelen in een besloten vennootschap (BV) verlangt. Wat houdt zo’n pandrecht in? En wat kan de financier er precies mee?

Lees verder

22 februari 2019

TEGENSTRIJDIG BELANG BESTUURDER

Eigen belangen van bestuurders die botsen met het belang van de vennootschap. Wanneer gaat het fout?

Lees verder

15 november 2018

MAGISCHE KNIKKERS EN GELDIGE STEMOVEREENKOMSTEN?

Een niet-aandeelhouder stemt in de algemene vergadering tegen de afspraken in de stemovereenkomst, kan dat zomaar? De rechtbank Den Haag geeft antwoord.

Lees verder
Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten