Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

LXA BEGELEIDT DOORSTART MOONEN

16 april 2018

De Bossche investeerder en projectontwikkelaar Certitudo Capital neemt tien bouwprojecten en 35 personeelsleden over van de failliete Bouwgroep Moonen.

De overname is vrijdagmiddag bekend gemaakt. Het gaat om de Bossche vestiging. 

Ook de directeuren van Moonen,  Sander Martens en Joep Moonen, treden in dienst van Certitudo Capital om de nieuwe bedrijfstak te leiden. 

Certitudo Capital bestaat sinds 2002 en heeft in Den Bosch onder meer de voormalige belastingkantoren aan de Kooikersweg omgebouwd tot appartementen. 

Tessa Kuiten Chief Commercial Officer bij Certitudo wil niet zeggen welke tien projecten worden overgenomen. Moonen bouwde in het verleden al wel projecten van de Bossche ontwikkelaar. Dat had met bouwbedrijf Hoogheide al een bouwer in eigen huis, maar niet zo groot als Moonen. De naam Moonen ook behouden, zegt Kuiten. In ieder geval voorlopig. Ze benadrukt dat Certitudo met de overname ook een deel van de bouw van haar eigen  toekomstige grootschalige projecten veilig kan stellen. 

Moonen had ook vestigingen in West-Brabant en Diemen . Deze vestigingen zitten niet in de overeenkomst, zegt Tessa Kuiten.  Maar ze sluit niet uit dat hierover nog gesprekken kunnen volgen met de curatoren: ,,Ik sluit nooit iets uit."

Certitudo Capital  is actief op het gebied van zowel commercieel als residentieel vastgoed, grondposities en transformaties van leegstaand vastgoed alsmede overnames.

Bouwgroep Moonen boekte over 2016 een verlies van ruim 9 miljoen euro op een omzet van 71 miljoen. Het kwam in de problemen door de fors gestegen kosten van bouwmaterialen en duurdere onderaannemers. Toen het failliet werd verklaard werkten er 110 mensen. 

 

Bron: Brabants Dagblad

 

Meer weten?

Voor meer informatie over dit artikel kunt u contact opnemen met

Laatste artikelen in ondernemingsrecht

10 juli 2018

AGENDERINGSRECHT: HOE VER GAAT DE MACHT VAN DE AANDEELHOUDER?

Kunnen aandeelhouders en certificaathouders ook een onderwerp ter stemming (en dus niet alleen ter bespreking) in de agenda van de algemene vergadering laten opnemen?

Lees verder

9 juli 2018

KUN JE EEN AFGEGEVEN BORGTOCHT ONTBINDEN?

Wanneer je (uitbereiding van je) bedrijfsfinanciering aanvraagt zal de kredietverstrekker in veel gevallen zekerheden bedingen. Een van die zekerheden kan een (zakelijke) borgtocht zijn. In veel gevallen is het lastig een dergelijke verstrekte zekerheid vrij te laten geven, laat staan onder de verplichtingen voortvloeiende uit de verstrekte zekerheid uit te komen.

Lees verder

9 juli 2018

PAS OP VOOR HET AANGAAN VAN VERPLICHTINGEN MET EEN PROJECTVENNOOTSCHAP

Vastgoedprojecten worden doorgaans – onder meer ter afdekking van de risico’s - ondergebracht in een projectvennootschap. Is dat wel zo veilig?

Lees verder
Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten