Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

KAN HET ‘PATATPALEIS’ EEN BEROEP DOEN OP NAKOMING VAN EEN OVEREENKOMST WAARBIJ ZIJ GEEN PARTIJ IS?

12 maart 2018

In een kort gedingprocedure vordert het Scheveningse ‘Patatpaleis’ nakoming van een overeenkomst die de Gemeente verplicht om alsnog een voldoende passende, vervangende locatie voor haar etablissement aan te bieden. Het ‘Patatpaleis’ is geen partij bij de overeenkomst waaruit deze verbintenis voortvloeit. Toch schept de overeenkomst voor het ‘Patatpaleis’ het recht om nakoming van het beding te vorderen, zo oordeelde de Rechtbank Den Haag.

Lees hier de uitgebreide bespreking van deze uitspraak in het tijdschrift Rechtspraak Vastgoedrecht (RVR) van Wolters Kluwer.

 

Door: Jelle Bekke

 

Meer weten?

Voor meer informatie over dit artikel kunt u contact opnemen met

Laatste artikelen in overheid & vastgoed

12 juli 2018

BOSSCHE BESTUURSRECHTERS VAREN EIGEN KOERS

Mag  een gemeente de kosten van het opruimen van drugsafval verhalen op twee erfgenamen om de simpele reden dat zij als eigenaar verantwoordelijk zijn voor hun perceel? En mag de rechtbank daar überhaupt iets van vinden?

Lees verder

12 juli 2018

OOK BIJ DIRECTIEVOERING IS (PRO)ACTIEF HANDELEN VAN DE AANNEMER VEREIST

Een opdrachtgever kan een ander (of zichzelf) conform de UAV als directievoerder aanwijzen. Hoe ver reikt de taak en verantwoordelijkheid van de directievoerder?

Lees verder

10 juli 2018

HOE BESCHERMT U UW CONCURRENTIEPOSITIE?

Door recente rechtspraak van de hoogste bestuursrechter kunnen ondernemers makkelijker hun concurrentiepositie veiligstellen via het bestuursrecht.

Lees verder
Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten