Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

Distributieovereenkomst

Bij een distributieovereenkomst fungeert de distributeur als een wederverkoper van de producten van de leverancier. De distributeur bekleedt een zelfstandige positie en de leverancier zal (doorgaans) verplicht zijn de producten aan de distributeur te leveren. De distributeur sluit de overeenkomsten in eigen naam en voor eigen rekening. Dit houdt in dat de distributeur de producten inkoopt bij de leverancier en doorverkoopt aan zijn klanten. De distributeur bepaalt zelf de verkoopprijs en dus ook zijn winstmarge.

Inhoud van deze pagina

Contactpersoon

  mr. H. (Herman) Knotter

  Partner

  Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.  Relatieve vrijheid in het maken van afspraken

  De distributieovereenkomst is niet benoemd in de wet. De leverancier en de distributeur zijn dus in een belangrijke mate vrij om te bepalen wat zij contractueel overeenkomen, waarbij de redelijkheid en billijkheid wel in acht dient te worden genomen en er geen afspraken mogen worden gemaakt die de markt belemmeren. Gebruikelijke bepalingen betreffen de vorm (exclusief selectief), looptijd, rayonbescherming, internetverkoop, targets en leveringsvoorwaarden. Het is van belang dat de afspraken niet in strijd zijn met de wet en de overeenkomst op juridisch juiste wijze wordt opgesteld.

  Tarieven

  De uiteindelijke kosten worden uiteraard niet alleen bepaald door het uurtarief, maar ook door een kostenefficiënte inzet van onze advocaten. Bij de behandeling van een zaak wordt altijd goed gekeken welke specifieke kennis en ervaring voor welke werkzaamheden vereist is. Wij streven er daarbij naar het gemiddelde uurtarief zo laag mogelijk te houden.

  Juridisch medewerker € 130,- per uur, excl. BTW
  Junior Advocaat: € 145,- tot € 185,- per uur, excl. BTW
  Advocaat: € 185,- tot € 260,- per uur, excl. BTW
  Partner: € 295,- per uur, excl. BTW

  De advocaten en juristen van LXA zijn gespecialiseerd in het opstellen en beoordelen van distributieovereenkomsten. Onze gespecialiseerde advocaten zijn:

  Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

  Onze diensten