Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

Fusies & Overnames

Met een fusie of overname kan een bedrijf groeien of in een veilige haven worden geloodst. In principe zijn daarbij altijd twee partijen betrokken, een koper en verkoper. Zij moeten de juiste keuzes in het proces maken en moeten belanghebbenden, zoals een ondernemingsraad of Raad van Commissarissen tijdig informeren. Bij een overname wil koper weten wat hij koopt en heeft behoefte aan zekerheden. Verkoper wil een goede prijs ontvangen en de risico’s van een conflict achteraf minimaliseren.

Bedrijfsovername

Een bedrijfsovername kan zowel de koop als de verkoop van een volledige onderneming zijn. De verkoop van een familiebedrijf, de overname van een MKB onderneming, de koop uit faillissement of de strategische aankoop van een concurrent.

Bedrijfsparticipatie

Een bedrijfsparticipatie is een bedrijfsovername waarbij niet het gehele bedrijf wordt overgenomen, maar een gedeelte ervan. Dit gebeurt door het kopen en overdragen van een deel van de aandelen.

Management buy-out

Een management buy-out is een bedrijfsovername waarbij de koper (of kopers) ten tijde van de transactie deel uit maakt van het management van het bedrijf dat wordt verkocht.

Due diligence onderzoek

Een due diligence is een onderzoek naar de toestand (financieel, commercieel, juridisch en wellicht technisch) van de te verkopen onderneming of bedrijfsactiviteiten en is een gebruikelijk onderdeel van een fusie- of overnameproces.
Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten