Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

Insolventierecht en Herstructureringen

Wanneer uw bedrijf in financieel zwaar weer terecht komt is het van groot belang dat u tijdig gedegen geadviseerd wordt en niet pas als het schip water maakt en zinkende is. Zijn de zekerheden met betrekking tot financieringen goed gevestigd, moeten dwarsverbanden binnen een concern losgemaakt worden om te voorkomen dat de zinkende vennootschap het concern meesleept, is er gekeken naar bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, is er nog redding mogelijk? Allemaal onderwerpen waarin onze sectie gespecialiseerd is. Niet alleen vanwege de rol van curator en bewindvoerder die wij regelmatig vervullen maar ook als advocaten van diverse stakeholders die te maken krijgen met een faillissement of surseance van betaling en als sparringpartner van diverse restructuring firma’s.

Surseance van betaling

Een surseance van betaling is een verzoek tot uitstel van betaling en kan door de bestuurder(s) van een onderneming zelf aangevraagd worden bij de rechter. Dit gebeurt indien de bestuurder verwacht op korte termijn niet aan de betalingsverplichtingen richting crediteuren te kunnen voldoen.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Bestuurders kunnen onder bepaalde omstandigheden persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor hun handelen. Er kan daarbij een onderscheid worden gemaakt tussen interne aansprakelijkheid, aansprakelijkheid bij faillissement en externe aansprakelijkheid.

Onze advocaten

De insolventieadvocaten van LXA zijn gespecialiseerd in het begeleiden van surseances van betaling. Zij worden door de rechtbank vaak ingeschakeld als bewindvoerder en curator en hebben daardoor veel kennis en ervaring met surseance vanuit zowel de positie van de aanvrager als de bewindvoerder en hierdoor kunnen ze dit soort trajecten beter begeleiden. Ze zijn tevens aangesloten bij Insolad, de Vereniging van Insolventierecht Advocaten. Onze gespecialiseerde advocaten zijn:

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten