Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

Insolventierecht en Herstructureringen

Wanneer uw bedrijf in financieel zwaar weer terecht komt is het van groot belang dat u tijdig gedegen geadviseerd wordt en niet pas als het schip water maakt en zinkende is. Zijn de zekerheden met betrekking tot financieringen goed gevestigd, moeten dwarsverbanden binnen een concern losgemaakt worden om te voorkomen dat de zinkende vennootschap het concern meesleept, is er gekeken naar bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, is er nog redding mogelijk? Allemaal onderwerpen waarin onze sectie gespecialiseerd is. Niet alleen vanwege de rol van curator en bewindvoerder die wij regelmatig vervullen maar ook als advocaten van diverse stakeholders die te maken krijgen met een faillissement of surseance van betaling en als sparringpartner van diverse restructuring firma’s.

Surseance van betaling

Een surseance van betaling is een verzoek tot uitstel van betaling en kan door de bestuurder(s) van een onderneming zelf aangevraagd worden bij de rechter. Dit gebeurt indien de bestuurder verwacht op korte termijn niet aan de betalingsverplichtingen richting crediteuren te kunnen voldoen.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Bestuurders kunnen onder bepaalde omstandigheden persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor hun handelen. Er kan daarbij een onderscheid worden gemaakt tussen interne aansprakelijkheid, aansprakelijkheid bij faillissement en externe aansprakelijkheid.
Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten