Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

Namaak- bestrijding

De handel in namaakproducten berokkent ondernemingen enorme schade die volgens berekeningen van de OESO miljarden euro’s bedraagt. Geen enkele branche wordt daarbij gespaard en de handel in namaak brengt vaak volksgezondheidsrisico’s met zich mee. Het vergt een effectieve juridische aanpak om namaakhandel te bestrijden. Succesvolle namaakbestrijding betekent maatwerk. Elke merkhouder of andere intellectueel eigendomsgerechtigde vraagt om een eigen aanpak en strategie. Wij werken zoals u het wenst.

Contactpersoon

  mr. E.J.V.T. (Gie) van den Broek

  Advocaat

  Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.  LXA is in staat om de namaak waarmee u in Nederland wordt geconfronteerd effectief te bestrijden. We werken al jaren voor verschillende nationale en internationale ondernemingen, variërend van merken in de consumentenelektronica, automotive, mode, parfum, juwelen en luxe merken.

  Succesvolle namaakbestrijding

  Enkele voorbeelden van ondernemingen die hun namaakbestrijding laten verrichten door LXA zijn:

   

   

   

   

   

   

   

   

  Vanwege de omvang en het grensoverschrijdende karakter van de namaakhandel werkt LXA samen met internationale experts, onderzoekers, collega-advocaten en bedrijfsjuristen. Wij onderhouden nauwe contacten met politieagenten en douanebeambten die binnen de kaders van hun bevoegdheden, de klanten van LXA helpen in de strijd tegen namaak. 

  LXA en namaakbestrijding

  LXA heeft meer dan 20 jaar ervaring in effectieve namaakbestrijding. De advocaten van LXA zijn lid van het ECTA anti-counterfeit committee en nemen deel aan verschillende commissies van deskundigen. We volgen nauwgezet de wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van namaakbestrijding.

  LXA werkt op een kosteneffectieve manier tegen vaste vooraf overeengekomen prijzen. We streven ernaar de inbreukmakers te laten betalen, ook voor onze kosten. Ons namaakbestrijdingsprogramma is voor de meeste klanten self-funding.

  Werkwijze bij inbreuk

  Onze namaakbestrijding omvat het sturen van sommatiebrieven, beslag op bankrekeningen en/of voorraden, ex parte bevelen, afstand- en onthoudingsverklaringen, het voeren van procedures, het doen van aangiftes bij de politie en of FIOD, projectmanagement van grote onderzoeken, coördinatie van privé-onderzoek/infiltratie en het verwijderen van advertenties op digitale marktplaatsen. 

  Onze beproefde aanpak van namaakhandel hebben wij verwerkt in de audiovisuele animatie ‘Brand Protection Road Map’. Klik hier voor een weergave van de animatie.

  Tarieven

  De uiteindelijke kosten worden uiteraard niet alleen bepaald door het uurtarief, maar ook door een kostenefficiënte inzet van onze advocaten. Bij de behandeling van een zaak wordt altijd goed gekeken welke specifieke kennis en ervaring voor welke werkzaamheden vereist is. Wij streven er daarbij naar het gemiddelde uurtarief zo laag mogelijk te houden.

  Juridisch medewerker € 130,- per uur, excl. BTW
  Junior Advocaat: € 145,- tot € 185,- per uur, excl. BTW
  Advocaat: € 185,- tot € 260,- per uur, excl. BTW
  Partner: € 295,- per uur, excl. BTW

  Onze advocaten

  De advocaten en juristen van LXA hebben jarenlange ervaring met effectieve namaakbestrijding voor diverse ondernemingen. Onze gespecialiseerde advocaten zijn:

  Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

  Onze diensten