Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

Overheidsaansprakelijk- heidsrecht

Het procederen tegen een overheidsinstantie vergt vaak een totaal andere aanpak dat het procederen tegen een gewone civiele (contracts)partij. In sommige aspecten beschikt bijvoorbeeld een gemeente over meer (beleids)vrijheid om het algemeen belang te dienen en moeten sommige andere private belangen van ondernemers daaronder lijden. Van de andere kant moet een gemeente weer wel de algemene beginselen van behoorlijk bestuur - zoals het zorgvuldigheidsbeginsel of het gelijkheidsbeginsel - in acht nemen, ook indien zij privaatrechtelijke handelingen verricht. Dit specifieke juridisch kader vraagt om specialistische kennis, welke kennis ons team in ruime mate bezit. Inmiddels hebben onze specialisten een mooi staat van dienst opgebouwd, zowel voor als tegen de overheid. Zij staan graag ook aan uw zijde om u van advies te dienen en zo nodig bij te staan in een gerechtelijke procedure.

Inhoud van deze pagina

Contactpersoon

  mr. T. (Tim) Segers

  Partner

  Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.  Tarieven

  De uiteindelijke kosten worden uiteraard niet alleen bepaald door het uurtarief, maar ook door een kostenefficiënte inzet van onze advocaten. Bij de behandeling van een zaak wordt altijd goed gekeken welke specifieke kennis en ervaring voor welke werkzaamheden vereist is. Wij streven er daarbij naar het gemiddelde uurtarief zo laag mogelijk te houden.

  Juridisch medewerker € 130,- per uur, excl. BTW
  Junior Advocaat: € 145,- tot € 185,- per uur, excl. BTW
  Advocaat: € 185,- tot € 260,- per uur, excl. BTW
  Partner: € 295,- per uur, excl. BTW

  Onze advocaten

  De advocaten en juristen van LXA hebben ruime ervaring met en expertise in overheidsaansprakelijkheid. Onze gespecialiseerde advocaten zijn:

  Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

  Onze diensten