Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

Arbitrage

Indien het bij een conflict noodzakelijk is dat het rechtsprekend orgaan specialistische kennis heeft is het raadzaam met met de wederpartij overeen te komen om geschillen voor te leggen in arbitrage. Dat kan bij het aangaan van bijvoorbeeld een samenwerking maar ook nadat een geschil is ontstaan. Ook in bepaalde internationale verhoudingen heeft een keuze voor arbitrage grote voordelen in verband met de mogelijkheden om een uitspraak ten uitvoer te kunnen leggen. Het is verstandig om bij het sluiten van een overeenkomst al de juiste keuze te maken door – indien wenselijk - te kiezen voor arbitrage.

Inhoud van deze pagina

Contactpersoon

  mr. D.J.J. (Daan) Folgering

  Partner

  Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.  Arbitrage instituten en Uncitral regels

  Onze procesrecht advocaten zijn gespecialiseerd in arbitrale procedures bij de onderstaande instituten of volgens onderstaande arbitrage regels:

  RvA (Raad van Arbitrage voor de Bouw)
  De RVA is specifiek voor het beslechten van bouwgerelateerde geschillen. Het rechtsprekend orgaan bestaat uit juristen en arbiters met een technische achtergond. Het wordt voornamelijk gebruikt voor procedures over werken in Nederland. (zie ook Bouwrecht

  NAI (Nederlands Arbitrage Instituut)
  Het NAI is er voor de oplossing van een breed scala aan geschillen waarvoor specialistische kennis benodigd is. Het rechtssprekend orgaan van het NAI bestaat uit een oneven aantal gespecialiseerde arbiters (meestal één of drie). De gemiddelde NAI arbitrage duurt vanaf de aanvraag tot het eindvonnis ongeveer negen maanden. Een procedure bij de rechtbank duurt vaak aanzienlijk langer.

  ICC (International Chamber of Commerce)
  Het ICC is een in Parijs gevestigd instituut voor omvangrijke internationale geschillen. Voor internationale geschillen geniet arbitrage vaak de voorkeur omdat een uitspraak van een nomale rechter vaak geen rechtskracht heeft in landen buiten de EU en een arbitrale uitspraak wel. 

  Uncitral (United Nations Commission on International Trade Law)
  Uncitral is geen instituut maar een set regels voor het verloop van de arbitrale procedure. Het heeft betrekking op alle fasen van het arbitrale proces, de samenstelling en bevoegdheid van het rechtsprekend orgaan en de erkenning en tenuitvoerlegging van het arbitraal vonnis. Partijen wijzen veelal zelf de arbiters aan die tot de uitspraak komen.

  Tarieven

  De uiteindelijke kosten worden uiteraard niet alleen bepaald door het uurtarief, maar ook door een kostenefficiënte inzet van onze advocaten. Bij de behandeling van een zaak wordt altijd goed gekeken welke specifieke kennis en ervaring voor welke werkzaamheden vereist is. Wij streven er daarbij naar het gemiddelde uurtarief zo laag mogelijk te houden.

  Juridisch medewerker € 130,- per uur, excl. BTW
  Junior Advocaat: € 145,- tot € 185,- per uur, excl. BTW
  Advocaat: € 185,- tot € 260,- per uur, excl. BTW
  Partner: € 295,- per uur, excl. BTW

  Onze advocaten

  De arbitrage advocaten van LXA hebben veel expertise over het beslechten van geschillen via de RvA, NAI en ICC arbitrageinstituten. Tevens hebben zij veel ervaring met adhoc arbitrage volgens de Uncitral regels. Onze gespecialiseerde arbitrage advocaten zijn:

  Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

  Onze diensten