Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

Beslag opheffen

Een verlof om beslag te leggen wordt snel en zonder wederhoor verleend. Dit betekent dat de partij ten laste van wie beslag wordt gelegd niet vooraf gevraagd wordt naar mogelijke verweren. Omdat een beslag erg in de weg kan zitten, voorziet de wet in mogelijkheden om gelegde beslagen op te (laten) heffen. Indien de vordering waarvoor beslag is gelegd duidelijk ongegrond is, kan in kort geding de opheffing van het beslag worden gevraagd. In veel gevallen kan zekerheid door middel van een bankgarantie worden gesteld, waarna beslagen moeten worden opgeheven. Met rechterlijk verlof kan de deurwaarder zelfs gemachtigd worden die zaken onder zich te nemen. Dit om verduistering te voorkomen.

Inhoud van deze pagina

Contactpersoon

  mr. D.J.J. (Daan) Folgering

  Partner

  Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.  Gebruikelijke gang van zaken bij het opheffen van beslag

   

   

  Beslag wordt gelegd
  (Op basis van het verlof van de rechter.)
  Vordering tot opheffing
  (Via een procedure in kort geding.)
  Stellen van alternatieve zekerheid
  (Bijvoorbeeld via een bankgarantie.)

   

  Tarieven

  De uiteindelijke kosten worden uiteraard niet alleen bepaald door het uurtarief, maar ook door een kostenefficiënte inzet van onze advocaten. Bij de behandeling van een zaak wordt altijd goed gekeken welke specifieke kennis en ervaring voor welke werkzaamheden vereist is. Wij streven er daarbij naar het gemiddelde uurtarief zo laag mogelijk te houden.

  Juridisch medewerker € 130,- per uur, excl. BTW
  Junior Advocaat: € 145,- tot € 185,- per uur, excl. BTW
  Advocaat: € 185,- tot € 260,- per uur, excl. BTW
  Partner: € 295,- per uur, excl. BTW

  Onze advocaten

  De advocaten van LXA hebben veel ervaring met het juridisch adviseren bij conflicten en kunnen, indien nodig, voor u beslag opheffen. Onze gespecialiseerde procesrecht advocaten zijn:

  Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

  Onze diensten