Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

Executie van vonnissen

Met een uitspraak van de rechter kan de zaak zijn gewonnen, maar is de vordering nog niet binnen. Indien de schuldenaar niet vrijwillig aan een uitspraak voldoet, dan is nodig dat een uitspraak ten uitvoer wordt gelegd. Dit wordt aangeduid als het executeren van de uitspraak. Ondanks dat een hoger beroep de executie schorst, kunnen uitspraken veelal onverminderd ten uitvoer worden gelegd doordat de rechter een vonnis vrijwel in alle gevallen “uitvoerbaar bij voorraad” verklaart.

Inhoud van deze pagina

Contactpersoon

  mr. D.J.J. (Daan) Folgering

  Partner

  Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.  In geval van executie mag een deurwaarder op het gehele vermogen van de schuldenaar executoriaal beslag leggen. Op enkele vermogensobjecten na kunnen alle bezittingen van de schuldenaar worden uitgewonnen. Dreigt een executie onredelijk uit te pakken voor een schuldenaar of wordt met de executie misbruik van recht gemaakt dan kan de schuldenaar daartegen in het geweer komen. In een executie kort geding kan schorsing van de executie of een verbod tot nadere executie worden gevraagd.

  Tarieven

  De uiteindelijke kosten worden uiteraard niet alleen bepaald door het uurtarief, maar ook door een kostenefficiënte inzet van onze advocaten. Bij de behandeling van een zaak wordt altijd goed gekeken welke specifieke kennis en ervaring voor welke werkzaamheden vereist is. Wij streven er daarbij naar het gemiddelde uurtarief zo laag mogelijk te houden.

  Juridisch medewerker € 130,- per uur, excl. BTW
  Junior Advocaat: € 145,- tot € 185,- per uur, excl. BTW
  Advocaat: € 185,- tot € 260,- per uur, excl. BTW
  Partner: € 295,- per uur, excl. BTW

  Onze advocaten

  De advocaten van LXA hebben veel ervaring met het juridisch adviseren bij conflicten en kunnen, indien nodig, voor u procederen. Onze gespecialiseerde procesrecht advocaten zijn:

  Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

  Onze diensten