Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

Kort geding

Soms is het bij een geschil noodzakelijk om zeer snel in te grijpen. Indien de uitkomst van een reguliere procedure niet kan worden afgewacht dan kan een kort geding worden gestart. Een kort geding vangt aan met een dagvaarding. Daarna volgt een zitting waar beide partijen hun standpunten mondeling mogen toelichten. De rechter doet daarna zo spoedig mogelijk uitspraak, meestal binnen 14 dagen, maar soms zelfs mondeling op de zitting als dat nodig is.

Inhoud van deze pagina

Contactpersoon

  mr. D.J.J. (Daan) Folgering

  Partner

  Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.  Gebruikelijk verloop van een procedure in kort geding

   

  Dagvaarding
  (Overgebracht door gerechtsdeurwaarder,
  hierin staan de details van de eis.)
  Mondelinge behandeling bij
  voorzieningenrechter
  Vonnis met voorlopige voorziening
  Optioneel: hoger beroep

   

  Tarieven

  De uiteindelijke kosten worden uiteraard niet alleen bepaald door het uurtarief, maar ook door een kostenefficiënte inzet van onze advocaten. Bij de behandeling van een zaak wordt altijd goed gekeken welke specifieke kennis en ervaring voor welke werkzaamheden vereist is. Wij streven er daarbij naar het gemiddelde uurtarief zo laag mogelijk te houden.

  Juridisch medewerker € 130,- per uur, excl. BTW
  Junior Advocaat: € 145,- tot € 185,- per uur, excl. BTW
  Advocaat: € 185,- tot € 260,- per uur, excl. BTW
  Partner: € 295,- per uur, excl. BTW

  Onze advocaten

  De advocaten van LXA hebben veel ervaring met het juridisch adviseren bij conflicten en kunnen, indien nodig, voor u procederen. Onze gespecialiseerde procesrecht advocaten zijn:

  Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

  Onze diensten