Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

Brigitte Vleer

Advocaat

Brigitte Vleer heeft Communicatie en Nederlands Recht gestudeerd aan Universiteit van Tilburg, waarna zij vanaf 2007 als advocaat werkzaam was bij Banning alwaar zij zich heeft gespecialiseerd in het arbeidsrecht. In 2011 is Brigitte geslaagd voor de specialisatieopleiding PALA (Post Academische Leergang Arbeidsrecht) en is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en JCI ’s-Hertogenbosch. Brigitte is in 2016 als advocaat bij LXA in dienst getreden en werkzaam in de arbeidsrecht praktijk.

mr. B. (Brigitte) Vleer

Advocaat

T: +31 (0)73 700 36 00    M: +31 (0)6 115 97 923
E: brigittevleer@lxa.nl

LinkedIn

Praktijkgebieden

  • Individueel ontslag
  • Meervoudig en collectief ontslag
  • Collectief arbeidsrecht en medezeggenschap (WOR, WMCO, WCAO)
  • Dossierbeheer, dossiervorming en dossieropbouw
  • Overeenkomsten en reglementen
  • Bijzondere contractuele bepalingen

Praktijk(ervaring)

Brigitte wordt door haar vaste en trouwe relaties omschreven als bijzonder goed bereikbaar, snel, praktisch en pragmatisch. Zij roemen haar als een prettige sparringpartner en echte doorpakker. Dit alles zonder de juridische vraagstukken uit het oog te verliezen. Brigitte adviseert en procedeert voor grote en middelgrote ondernemingen op het brede gebied van het arbeidsrecht.

In de afgelopen jaren heeft Brigitte bijzondere kennis en ervaring opgedaan met bedrijven en instellingen in de bouw en bouw gerelateerde sector, retail en zorg & welzijn. Bovendien heeft Brigitte zeer veel expertise en ervaring met complexe reorganisaties waarbij vakorganisaties en de ondernemingsraad geraadpleegd worden en uiteraard ook de individuele aspecten van herplaatsing en ontslag veel aandacht vragen. Zo is Brigitte de afgelopen jaren zeer nauw betrokken geweest bij (onder meer) navolgende trajecten:

- Verhuizingen en samenvoeging van locaties beursgenoteerd productiebedrijf

- Reorganisaties bij diverse retail- en winkelbedrijven waarbij de organisatie fors ingekrompen werd en (vele) filialen gesloten

- Trajecten van collectief ontslag, van voornemen tot en met uitvoering, bij meerdere multinationals

Naast de praktijkvoering geeft Brigitte met regelmaat seminars en workshops over arbeidsrechtelijke onderwerpen zoals Actualiteiten jurisprudentie, Wet Werk en Zekerheid en Dossiervorming en verzorgt zij op maat gemaakte cursussen en opleidingen voor cliënten en relaties zoals Arbeidsrecht voor lijnmanagers, Ontslagrecht, Arbeidsprocesrecht.

Werklocatie

's-Hertogenbosch
Bezoekadres
Pettelaarpark 101 5216 PR 's-Hertogenbosch
Postadres
Postbus 5054 5201 GB 's-Hertogenbosch

T: +31 (0)73 700 36 00

F: +31 (0)73 700 36 01

info@lxa.nl

Onze diensten

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.