Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

Daan Folgering

Partner

Daan Folgering studeerde Nederlands recht in Utrecht. Daan is zijn carrière begonnen bij NautaDutilh. Daarna heeft hij gewerkt bij Baker&McKenzie in Amsterdam en bij Banning in 's-Hertogenbosch. In 2012 is Daan als partner toegetreden tot LXA The Law Firm. Daan heeft met succes de Grotius specialisatieopleiding "Onderneming en aansprakelijkheid" afgerond. Al vele jaren is Daan een actief lid van het wereldwijde AIJA (Association Internationale des Jeunes Avocats). Door zijn betrokkenheid bij deze organisatie beschikt Daan over een uitgebreid internationaal netwerk. Daarnaast is hij lid van de Vereniging voor Corporate Litigation en de Dutch Arbitration Association.

mr. D.J.J. (Daan) Folgering

Partner

T: 073 - 700 36 00    M: 06 - 23 30 47 79
E: daanfolgering@lxa.nl

LinkedIn

Download vcard

Praktijkgebieden

  • Ondernemingsrecht
  • Litigation (Commercial, Financial en Corporate)
  • Bestuurders- en aandeelhoudersaangelegenheden
  • Commerciele overeenkomsten en algemene voorwaarden
  • Incasseren van geldvorderingen
  • Arbitrage


Praktijk(ervaring)

Daan is een procesadvocaat pur sang. Hij heeft een uitgebreide ervaring in het voeren van civiele procedures, zowel in kort geding, eerste aanleg en hoger beroep. Verder is hij met regelmaat betrokken bij geschillen die worden beslecht door middel van arbitrage. Daan adviseert zijn cliënten ook op diverse fronten teneinde aansprakelijkheden te voorkomen.

Daan behartigt de belangen van gerenommeerde nationale en internationale ondernemingen in onder meer aansprakelijkheidskwesties en financiële geschillen. Daarnaast treedt hij met regelmaat op voor bestuurders of aandeelhouders aangaande hun persoonlijke aansprakelijkheid en in geschillen met de onderneming of tussen aandeelhouders onderling.

In het licht van het voorgaande geeft Daan met regelmaat cursussen in onder meer het gebruik van algemene voorwaarden en (voorkomen van) bestuurdersaansprakelijkheid.


Publicaties

Getting the deal through: Asset Recovery 2016

Werklocatie

's-Hertogenbosch
Bezoekadres
Pettelaarpark 101 5216 PR 's-Hertogenbosch
Postadres
Postbus 5054 5201 GB 's-Hertogenbosch

T: +31 (0)73 700 36 00

F: +31 (0)73 700 36 01

info@lxa.nl

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten