Trust everything

's-Hertogenbosch | Eindhoven | Amsterdam

Nina Meuwese

Advocaat

Nina Meuwese is sinds 1 september 2012 werkzaam bij LXA The Law Firm te ’s-Hertogenbosch. Nina is cum laude afgestudeerd in zowel het Nederlands privaatrecht (Universiteit van Tilburg) als het notarieel recht (Universiteit Utrecht). Nina heeft korte tijd in het notariaat gewerkt, waarna ze in 2008 de overstap naar de advocatuur heeft gemaakt. Voordat Nina in dienst trad bij LXA The Law Firm is zij 4,5 jaar werkzaam geweest bij BANNING N.V.

mr. N.J. (Nina) Meuwese

Advocaat

T: 073 - 700 36 00    M: 06 - 382 25 937
E: ninameuwese@lxa.nl

LinkedIn

Download vcard

Praktijkgebieden

  • Ondernemingsrecht
  • Litigation (Commercial, Financial en Corporate)
  • Bestuurders- en aandeelhoudersaangelegenheden
  • Internationaal privaatrecht
  • Commerciële overeenkomsten en algemene voorwaarden

Praktijkervaring

Nina houdt zich bezig met complexe juridische vraagstukken op het gebied van het verbintenissenrecht, het goederenrecht en het internationaal privaatrecht. Zij heeft zich gespecialiseerd in corporate en commercial litigation (waaronder handelsgeschillen, aandeelhoudersgeschillen en bestuurdersaansprakelijkheden) en adviseert ondernemingen over commerciële contracten.

Nina is in december 2015 cum laude geslaagd voor de Grotius specialisatieopleiding ‘Nationaal en Internationaal Contracteren’, de meest uitvoerige en complete postacademische opleiding op het gebied van het contractenrecht. Zij publiceert met regelmaat in JIN en is lid van de commissie civiel, een overlegorgaan tussen de Bossche Balie van de Orde van Advocaten en de rechtbank Oost-Brabant.

Publicaties

Werklocatie

's-Hertogenbosch
Bezoekadres
Pettelaarpark 101 5216 PR 's-Hertogenbosch
Postadres
Postbus 5054 5201 GB 's-Hertogenbosch

T: +31 (0)73 700 36 00

F: +31 (0)73 700 36 01

info@lxa.nl

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze diensten