Rekentool Huurprijsvermindering

Disclaimer

De uitkomsten geven inzicht in de huurverlaging volgens de berekeningswijze uit de prejudiciële beslissing van de Hoge Raad van 24 december 2021 (21/01584). Daarbij is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere omstandigheden aan de zijde van huurder en/of verhuurder. Aan het gebruik van deze rekentool en de uitkomsten daarvan kunnen geen rechten worden ontleend.

Heb jij een huurovereenkomst van voor 15 maart 2020 en huur of verhuur jij een horecapand of een winkelpand? Is er omzetverlies geleden door de coronamaatregelen? Zo ja, dan maak jij of maakt jouw huurder waarschijnlijk aanspraak op huurprijsvermindering. Bereken de hoogte van de huurprijsvermindering via deze tool. Dit biedt vervolgens een basis om het gesprek aan te gaan.

Rekentool

Deze rekentool geeft een indicatie van de huurprijsvermindering waarop jij of jouw huurder recht zou hebben op basis van het arrest van de Hoge Raad. Let wel, dit is de hoofdregel! Er wordt daarnaast enkel uitgegaan van volledige maanden. In concrete gevallen blijft het maatwerk. Wil je weten hoe de nieuwe benadering van de Hoge Raad in jouw situatie uitpakt? Neem vrijblijvend contact op met de huurrecht advocaten van LXA.

Gesprek met de huurder of verhuurder

Komt uit de tool dat er recht is op huurkorting? Maar kom je er met je huurder of verhuurder toch niet uit? Wij hebben veel ervaring met het voeren van onderhandelingen. Wij helpen graag met het bespreken van de aanpak en strategie van een dergelijk gesprek, of voeren namens jou de onderhandelingen.

Komt er alsnog geen oplossing? In die gevallen kunnen wij jouw specifieke zaak voorleggen aan de kantonrechter.

Verdere vragen? Neem vrijblijvend contact op met Peter Huijbregts of Eva Bakker.