Asbest

Ons team mag zich met recht de specialist van Nederland noemen op het gebied van asbest, zowel publiek- als privaatrechtelijk. Of het nu gaat om vastgoedtransacties, huurovereenkomsten, aannemingsovereenkomsten of aansprakelijkheidsrecht, zodra asbest om de hoek komt kijken, kunt u bij ons terecht voor al uw juridische vragen. Wij treden op voor zowel verhuurders als huurders, kopers én verkopers. Maar ook partijen in de asbestketen (inventariseerders, saneerders, laboratoria en opdrachtgevers) mogen wij tot onze cliënten rekenen.

Als enige advocatenkantoor van Nederland heeft LXA ook kennis over de technische aspecten van asbest (SC-570). Deze kennisvoorsprong zorgt voor een belangrijk voordeel in juridische procedures. Ons team kent alle ins en outs van asbestgerelateerde handhavingsperikelen, zoals boetebesluiten (www.arboboete.nl), intrekkingen dan wel schorsingen van certificaten of stilleggingen van projecten. Tegenwoordig worden niet alleen projecten stilgelegd, maar ook bedrijven kunnen preventief worden stilgelegd (www.preventievestillegging.nl). Op al deze gebieden mag ons team zich de specialist noemen.

Naast onze dagelijkse bezigheden als advocaat houdt het team zich ook bezig met het delen van kennis. In dat kader is het boek ‘Asbest, Toezicht en Handhaving’ verschenen van de hand van Tim Segers, Peter Huijbregts en Jelle Bekke. De derde druk is nu ook verkrijgbaar. 

LXA Asbest Boek

Daarnaast organiseert ons team een aantal keer per jaar de eendaagse cursus 'Asbest voor juristen' en zijn zij veelgevraagd sprekers op congressen en symposia.

Verder houdt LXA de markt up-to-date van de laatste ontwikkelingen en onze overwinningen binnen asbestland, dus meld u aan voor onze asbestnieuwsbrief.

Advies op maat ontvangen?