Namaakbestrijding

De handel in namaakproducten berokkent ondernemingen enorme schade die miljarden euro’s bedraagt. Het vergt een effectieve juridische aanpak om namaakhandel te bestrijden. Succesvolle namaakbestrijding betekent maatwerk. Elke merkhouder of andere intellectueel eigendomsgerechtigde vraagt om een eigen aanpak en strategie. Wij werken zoals u het wenst.

Werkwijze

Vanwege de omvang en het grensoverschrijdende karakter van de namaakhandel werkt ons team samen met internationale experts, onderzoekers, collega-advocaten en bedrijfsjuristen. Wij onderhouden nauwe contacten met politieagenten en douanebeambten die binnen de kaders van hun bevoegdheden de klanten van LXA helpen in de strijd tegen namaak.

Onze namaakbestrijding omvat het sturen van sommatiebrieven, beslag op bankrekeningen en/of voorraden, het verkrijgen van ex parte bevelen, afstand- en onthoudingsverklaringen, het voeren van verschillende procedures, het doen van aangiftes bij de politie en of FIOD, projectmanagement van grote onderzoeken, coördinatie van privé-onderzoek/infiltratie en het verwijderen van advertenties op digitale marktplaatsen.
Onze beproefde aanpak van namaakhandel hebben wij verwerkt in de audiovisuele animatie ‘Brand Protection Road Map’. 

Kosteneffectief

LXA werkt op een kosteneffectieve manier tegen vaste vooraf overeengekomen prijzen. We streven ernaar de inbreukmakers te laten betalen, ook voor onze kosten. Ons namaakbestrijdingsprogramma is voor de meeste klanten self-funding.

Ervaring

LXA heeft meer dan 25 jaar ervaring in effectieve namaakbestrijding. De advocaten van ons team zijn lid van het ECTA anti-counterfeit committee en nemen deel aan verschillende commissies van deskundigen. We volgen nauwgezet de wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van namaakbestrijding. We werken al jaren voor verschillende nationale en internationale ondernemingen, variërend van merken in de consumentenelektronica, automotive, mode, parfum, juwelen en andere luxe merken. 

Ranked in Legal500 2024 (Intellectual Property: Trade Marks, Copyrights And Design Rights)

 

Testimonals Legal 500

‘Very good team of hands-on IP lawyers providing first-class advice in IP and anti-counterfeiting cases. Very responsive.’

‘The IP team at LXA possesses a unique panache, supported by a highly skilful set of lawyers, with a particular focus on trade marks, copyright and anti-counterfeiting.’

‘Thomas Berendsen and Gie van den Broek are standout lawyers. Both are extremely passionate and dedicated, with Gie being at the forefront of anti-counterfeit protection in the EU.’

‘Thomas Berendsen is both experienced and business minded, and always provides good attention and quick turnarounds.’

 

                                                                                                                                                               

Knipsel (2)
Luxottica Logo Jpg Positive Version Versione Positiva
Calvin Klein Logo
Superdry
Lsco Logo Red 1
Popsockets
Logo Coty

Advies op maat ontvangen?