Ons werk

Filter
08-01-2021
LXA wint hoger beroep in handelsnaamprocedure
Specialisten:

LXA heeft met succes een van haar cliënten in de gezondheidszorg bijgestaan in een procedure over het vermeend inbreukmakende gebruik van een handelsnaam. De rechtbank in eerste aanleg oordeelde dat sprake zou zijn van verwarringsgevaar tussen beide ondernemingen, en veroordeelde de cliënt tot wijziging van haar handelsnaam. In hoger beroep heeft LXA met succes beargumenteerd dat, gelet op de beperkte geografische reikwijdte van het betreffende handelsnaamrecht en het gebrek aan overlap in werkgebied, geen juridisch relevant verwarringsgevaar is te duchten. Het hof heeft de uitspraak in eerste aanleg vernietigd en het verzoek van de wederpartij alsnog afgewezen.

16-12-2020
LXA adviseert Motiv ICT Security

Atos heeft overeenstemming bereikt over de overname van het toonaangevende cybersecuritydienstenbedrijf Motiv ICT Security, de grootste onafhankelijke aanbieder van Managed Security Services (MSS) in Nederland. De overname versterkt de positie van Atos als de 3e wereldwijde MSS-provider en breidt zijn capaciteiten uit op belangrijke gebieden als dreigingsdetectie en -respons. LXA trad op als sell side adviseur.

04-12-2020
LXA adviseert Maandag Holding BV bij overname Solvus en Talentsourcer

Detacheerder Maandag Holding BV verkrijgt een meerderheidsbelang in Solvus en Talentsourcer. Hiermee breidt Maandag zijn diensten in de publieke sector uit en verstevigt het haar positie als markleider. LXA trad op als buy side adviseur.

01-12-2020
LXA adviseert Finoxa
Specialisten:
Praktijkgroep:

M&A specialisten van LXA hebben de directie en aandeelhouders van het Franse Finoxa Sarl begeleidt bij de verkoop van haar participatie van 20% van de aandelen in SmartCoat B.V. aan haar medeaandeelhouder Horticoop B.V., die daardoor 100% eigenaar van dit bedrijf is geworden.

01-12-2020
LXA heeft de directie van Blastrac begeleid bij de verkoop aan Husqvarna
Praktijkgroep:

De Husqvarna Group breidt zijn aanbod in oppervlaktebehandeling verder uit door de overname van Blastrac. De afdeling Constructie van de Husqvarna Group heeft een overeenkomst getekend om Blastrac over te nemen, een toonaangevende leverancier van oppervlakte voorbereidingstechnologieën voor de wereldwijde bouw- en saneringsindustrie.

26-11-2020
LXA adviseert Smith Mountain Industries

LXA heeft Smith Mountain Industries (als merkhouder van verschillende WOODWICK-merken) bijgestaan in een oppositieprocedure bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom met betrekking tot een merkdepot van een derde waarin het element WOODWICK voorkwam. Het BBIE heeft uiteindelijk geoordeeld dat het merkdepot verwarring kan stichten bij het publiek en niet mag worden ingeschreven, en heeft de oppositie van Smith Mountain Industries dus toegewezen.

26-11-2020
LXA adviseert NP Fashion B.V.

LXA heeft NP Fashion geadviseerd (en names NP Fashion geprocedeerd) over de handhaving van de auteursrechten op haar ontwerpen. Deze ontwerpen bestaan allemaal uit een zigzagpatroon in verschillende kleuren. Bij vonnis van 8 januari 2020 heeft de rechtbank de auteursrechtelijke bescherming van deze ontwerpen erkend, en de gedaagde veroordeeld tot het staken van iedere inbreuk op straffe van een dwangsom, de vernietiging van de betreffende producten en tot het vergoeden van de schade van NP Fashion en haar juridische kosten.

05-11-2020
LXA adviseert New Fork

Facilicom Group heeft New Fork overgenomen, een bedrijf dat innovatieve food & beverage oplossingen creëert, en versterkt daarmee het cateringconcept als onderdeel van de uitrol van het nieuwe food & beverage concept. De directeuren van New Fork, Yorick van Baarsel en Roland Mathyi, blijven aan de leiding. LXA trad op als sell side advisor.

05-11-2020
LXA adviseert business angels en investeerder 9.5 Ventures N.V. bij investering in Future Kitchens B.V.

Future Kitchens B.V., een bedrijf dat actief is in de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van planet-proof, gezonde, instant soep, heeft een investering van EUR 230.000 ontvangen van zijn business angels en 9.5 Ventures N.V. (een Belgische venture capital investeerder), om verdere groei te realiseren. LXA trad op als adviseur van de investeerders.

01-11-2020
LXA adviseert Koninklijke Van den Boer Groep B.V. – Greenlight Holding B.V. bij de verkoop van FoodforCare
Praktijkgroep:

LXA adviseert Koninklijke Van den Boer Groep B.V. - Greenlight Holding B.V. bij de verkoop van haar dochteronderneming FoodforCare B.V. aan Eetgemak B.V.

De door financiële problemen geplaagde luxecateraar Maison van den Boer verkoopt zijn meest rendabele onderdeel. FoodforCare, dat maaltijden levert aan ziekenhuizen, wordt overgenomen door Eetgemak uit Katwijk.

Regelmatig op de hoogte blijven van de laatste juridische ontwikkelingen?