Ons werk

Filter
07-07-2021
LXA WINT HOGER BEROEP TEGEN CENTRIC
Praktijkgroep:

Ook in hoger beroep hebben Peter de Boer en Simone van den Bergh met succes twee directeuren bijgestaan in de ontslagprocedures tegen IT-bedrijf Centric van ondernemer Gerard Sanderink.

De Managing Director Staffing Services en de Chief Commercial Officer (CCO) zijn door Centric eruit gewerkt en het Gerechtshof Den Haag heeft bevestigd dat dit op ‘ernstig verwijtbare’ wijze is gebeurd. Alle argumenten van Centric zijn van tafel geveegd. De kantonrechter had al geoordeeld dat sprake was van ernstig verwijtbaar handelen en aan beide een aanzienlijke billijke vergoeding toegekend van meerdere tonnen. Het Hof gaat hierin mee en kent aan de CCO zelfs een nog hogere billijke vergoeding toe.

31-05-2021
LXA staat Prijsvrij bij in de overname van D-reizen

Een team van LXA, onder leiding van Herman Knotter, heeft Prijsvrij geadviseerd hetgeen na een enerverende, spannende en spectaculaire roller coaster ride tot een overname van D-reizen heeft geleid.

D-reizen, met 285 reisbureaus en ruim 1100 medewerkers een van de grootste reisorganisaties van Nederland, werd vorige maand failliet verklaard. LXA adviseerde Prijsvrij bij de succesvolle onderhandelingen met de curatoren van D-reizen. Prijsvrij neemt een groot deel van D-reizen over waardoor een gedeeltelijke doorstart van een belangrijk deel van het D-reizen concern is gerealiseerd.

 

https://www.prijsvrij.nl/persberichten/deal-met-curatoren-d-reizen-concern-is-rond

https://www.telegraaf.nl/financieel/1720494170/prijsvrij-neemt-deel-winkels-d-reizen-over

https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/5231882/doorstart-failliet-d-reizen-prijsvrij-400-banen

https://www.nu.nl/economie/6134214/d-reizen-maakt-gedeeltelijke-doorstart-onder-vleugels-van-prijsvrij.html?redirect=1

 

26-04-2021
LXA laat onherroepelijke boete toch rol spelen en wint beroepzaak
Specialisten:
Praktijkgroep:
De bezwaartermijn is ongebruikt verstreken, maar dan ontdekt men dat bij de beoordeling van de een nieuwe boetezaak dat in het verleden ten onrechte een boete is opgelegd. Namens het bedrijf was LXA van mening dat het een redelijk handelende overheid niet past om burgers of bedrijven de gevolgen te laten dragen van een onjuiste beoordeling. De rechtbank Amsterdam deelde onze mening. 
20-04-2021
LXA begeleidt Brecon Group bij de verkoop van WERO Specialistische Reiniging aan het Duitse CWS
Praktijkgroep:

M&A specialisten Carel Henderson en Marlijn Tacke hebben de directie en aandeelhouders van Brecon Group B.V. begeleid bij de verkoop van al haar aandelen in het kapitaal van WERO Specialistische Reiniging aan CWS International GmbH.

 

https://servicemanagement.nl/cws-cleanrooms-neemt-cleanroomreinigingsspecialist-wero-over/?vakmedianet-approve-cookies=1&_ga=2.72842195.1910859038.1619080332-109876255.1619080332

https://www.linkmagazine.nl/cws-cleanrooms-neemt-nederlandse-cleanroomreinigingsspecialist-wero-over-van-brecon-group/

 

31-03-2021
LXA BOEKT EERSTE SUCCES IN BODEMPROCEDURE FRANCHISENEMERS PAPA JOHN’S
Praktijkgroep:

Als reactie op de dagvaarding werpt franchisegever een zogenaamd ‘incident op’ en stelt dat de stichting waarin de franchisenemers zich hebben verenigd niet ontvankelijk zou zijn in haar vorderingen. Tevens zou de rechtbank Rotterdam niet bevoegd zijn van de vorderingen van de stichting kennis te nemen. In haar vonnis van 31 maart 2021 wijst de rechtbank Rotterdam deze vorderingen af. De stichting is wel degelijk ontvankelijk in haar vorderingen en de rechtbank Rotterdam is bevoegd van de vorderingen van de stichting kennis te nemen.

17-03-2021
LXA TREFT SCHIKKING IN PROCEDURE OVER CONCURRENTIEVERVALSING
Praktijkgroep:

LXA heeft met succes Prijsvrij Vakanties bijgestaan in een geschil met een tweetal grote reisorganisaties. Namens Prijsvrij Vakanties heeft LXA een vordering van ruim 30 miljoen euro ingesteld. De bodemrechter in eerste aanleg heeft Prijsvrij Vakanties in het gelijk heeft gesteld en geoordeeld dat er sprak is van aansprakelijkheid. Over de hoogte van de schade is nog geen uitspraak gedaan en er is tussentijds hoger beroep opengesteld. Hangende de uitspraak in het hoger beroep voor het Gerechtshof Amsterdam is een schikking getroffen. De schikking betekent het einde van een bijna zes jaar durend juridisch gevecht over concurrentievervalsing.

15-03-2021
LXA begeleidt verkoop van AUTHOR! aan Certara
Praktijkgroep:

M&A specialisten Carel Henderson en Marlijn Tacke hebben de directie en aandeelhouders van AUTHOR! et al B.V. begeleid bij de verkoop van hun onderneming aan de Nederlandse dochter van Certara, Inc.

https://www.certara.com/pressrelease/certara-acquires-author-a-regulatory-and-biostatistics-services-firm-in-europe/

10-03-2021
LXA TREEDT SUCCESVOL OP NAMENS AANBIEDER VAN STRATEGISCH GELEGEN PERCELEN GROND
Praktijkgroep:

LXA heeft een aanbieder van strategisch gelegen percelen grond met succes bijgestaan in een drietal door teleurgestelde kopers ingestelde bodemprocedures. De kopers vorderden op verschillende grondslagen de ongedaanmaking van de koopovereenkomsten. In alle drie de bodemprocedures is de aanbieder van de gronden volledig in het gelijk gesteld: Er is geen sprake van dwaling, geen oneerlijke handelspraktijk en geen AFM-vergunningplicht. Alle vorderingen van de eisende kopers zijn afgewezen.

08-01-2021
LXA wint hoger beroep in handelsnaamprocedure
Specialisten:

LXA heeft met succes een van haar cliënten in de gezondheidszorg bijgestaan in een procedure over het vermeend inbreukmakende gebruik van een handelsnaam. De rechtbank in eerste aanleg oordeelde dat sprake zou zijn van verwarringsgevaar tussen beide ondernemingen, en veroordeelde de cliënt tot wijziging van haar handelsnaam. In hoger beroep heeft LXA met succes beargumenteerd dat, gelet op de beperkte geografische reikwijdte van het betreffende handelsnaamrecht en het gebrek aan overlap in werkgebied, geen juridisch relevant verwarringsgevaar is te duchten. Het hof heeft de uitspraak in eerste aanleg vernietigd en het verzoek van de wederpartij alsnog afgewezen.

16-12-2020
LXA adviseert Motiv ICT Security

Atos heeft overeenstemming bereikt over de overname van het toonaangevende cybersecuritydienstenbedrijf Motiv ICT Security, de grootste onafhankelijke aanbieder van Managed Security Services (MSS) in Nederland. De overname versterkt de positie van Atos als de 3e wereldwijde MSS-provider en breidt zijn capaciteiten uit op belangrijke gebieden als dreigingsdetectie en -respons. LXA trad op als sell side adviseur.

Regelmatig op de hoogte blijven van de laatste juridische ontwikkelingen?