Ons werk

Filter
31-05-2021
LXA staat Prijsvrij bij in de overname van D-reizen

Een team van LXA, onder leiding van Herman Knotter, heeft Prijsvrij geadviseerd hetgeen na een enerverende, spannende en spectaculaire roller coaster ride tot een overname van D-reizen heeft geleid.

D-reizen, met 285 reisbureaus en ruim 1100 medewerkers een van de grootste reisorganisaties van Nederland, werd vorige maand failliet verklaard. LXA adviseerde Prijsvrij bij de succesvolle onderhandelingen met de curatoren van D-reizen. Prijsvrij neemt een groot deel van D-reizen over waardoor een gedeeltelijke doorstart van een belangrijk deel van het D-reizen concern is gerealiseerd.

 

https://www.prijsvrij.nl/persberichten/deal-met-curatoren-d-reizen-concern-is-rond

https://www.telegraaf.nl/financieel/1720494170/prijsvrij-neemt-deel-winkels-d-reizen-over

https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/5231882/doorstart-failliet-d-reizen-prijsvrij-400-banen

https://www.nu.nl/economie/6134214/d-reizen-maakt-gedeeltelijke-doorstart-onder-vleugels-van-prijsvrij.html?redirect=1

 

26-04-2021
LXA laat onherroepelijke boete toch rol spelen en wint beroepzaak
Specialisten:
Praktijkgroep:
De bezwaartermijn is ongebruikt verstreken, maar dan ontdekt men dat bij de beoordeling van de een nieuwe boetezaak dat in het verleden ten onrechte een boete is opgelegd. Namens het bedrijf was LXA van mening dat het een redelijk handelende overheid niet past om burgers of bedrijven de gevolgen te laten dragen van een onjuiste beoordeling. De rechtbank Amsterdam deelde onze mening. 
20-04-2021
LXA begeleidt Brecon Group bij de verkoop van WERO Specialistische Reiniging aan het Duitse CWS
Praktijkgroep:

M&A specialisten Carel Henderson en Marlijn Tacke hebben de directie en aandeelhouders van Brecon Group B.V. begeleid bij de verkoop van al haar aandelen in het kapitaal van WERO Specialistische Reiniging aan CWS International GmbH.

 

https://servicemanagement.nl/cws-cleanrooms-neemt-cleanroomreinigingsspecialist-wero-over/?vakmedianet-approve-cookies=1&_ga=2.72842195.1910859038.1619080332-109876255.1619080332

https://www.linkmagazine.nl/cws-cleanrooms-neemt-nederlandse-cleanroomreinigingsspecialist-wero-over-van-brecon-group/

 

15-03-2021
LXA begeleidt verkoop van AUTHOR! aan Certara
Praktijkgroep:

M&A specialisten Carel Henderson en Marlijn Tacke hebben de directie en aandeelhouders van AUTHOR! et al B.V. begeleid bij de verkoop van hun onderneming aan de Nederlandse dochter van Certara, Inc.

https://www.certara.com/pressrelease/certara-acquires-author-a-regulatory-and-biostatistics-services-firm-in-europe/

08-01-2021
LXA wint hoger beroep in handelsnaamprocedure
Specialisten:

LXA heeft met succes een van haar cliënten in de gezondheidszorg bijgestaan in een procedure over het vermeend inbreukmakende gebruik van een handelsnaam. De rechtbank in eerste aanleg oordeelde dat sprake zou zijn van verwarringsgevaar tussen beide ondernemingen, en veroordeelde de cliënt tot wijziging van haar handelsnaam. In hoger beroep heeft LXA met succes beargumenteerd dat, gelet op de beperkte geografische reikwijdte van het betreffende handelsnaamrecht en het gebrek aan overlap in werkgebied, geen juridisch relevant verwarringsgevaar is te duchten. Het hof heeft de uitspraak in eerste aanleg vernietigd en het verzoek van de wederpartij alsnog afgewezen.

16-12-2020
LXA adviseert Motiv ICT Security

Atos heeft overeenstemming bereikt over de overname van het toonaangevende cybersecuritydienstenbedrijf Motiv ICT Security, de grootste onafhankelijke aanbieder van Managed Security Services (MSS) in Nederland. De overname versterkt de positie van Atos als de 3e wereldwijde MSS-provider en breidt zijn capaciteiten uit op belangrijke gebieden als dreigingsdetectie en -respons. LXA trad op als sell side adviseur.

04-12-2020
LXA adviseert Maandag Holding BV bij overname Solvus en Talentsourcer

Detacheerder Maandag Holding BV verkrijgt een meerderheidsbelang in Solvus en Talentsourcer. Hiermee breidt Maandag zijn diensten in de publieke sector uit en verstevigt het haar positie als markleider. LXA trad op als buy side adviseur.

01-12-2020
LXA adviseert Finoxa
Specialisten:
Praktijkgroep:

M&A specialisten van LXA hebben de directie en aandeelhouders van het Franse Finoxa Sarl begeleidt bij de verkoop van haar participatie van 20% van de aandelen in SmartCoat B.V. aan haar medeaandeelhouder Horticoop B.V., die daardoor 100% eigenaar van dit bedrijf is geworden.

01-12-2020
LXA heeft de directie van Blastrac begeleid bij de verkoop aan Husqvarna
Praktijkgroep:

De Husqvarna Group breidt zijn aanbod in oppervlaktebehandeling verder uit door de overname van Blastrac. De afdeling Constructie van de Husqvarna Group heeft een overeenkomst getekend om Blastrac over te nemen, een toonaangevende leverancier van oppervlakte voorbereidingstechnologieën voor de wereldwijde bouw- en saneringsindustrie.

26-11-2020
LXA adviseert Smith Mountain Industries

LXA heeft Smith Mountain Industries (als merkhouder van verschillende WOODWICK-merken) bijgestaan in een oppositieprocedure bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom met betrekking tot een merkdepot van een derde waarin het element WOODWICK voorkwam. Het BBIE heeft uiteindelijk geoordeeld dat het merkdepot verwarring kan stichten bij het publiek en niet mag worden ingeschreven, en heeft de oppositie van Smith Mountain Industries dus toegewezen.

Regelmatig op de hoogte blijven van de laatste juridische ontwikkelingen?