Ons werk

Filter
24-09-2021
LXA begeleidt verkoop VB Klimaattechniek aan Pollet Pool Group
Praktijkgroep:

Overnamespecialisten Carel Henderson, Nadia Akabbouz en Job de Wert hebben met ondersteuning van arbeidsrechtspecialisten Peter de Boer en Simone van den Bergh de aandeelhouders van VB Klimaattechniek begeleid bij de verkoop van hun aandelen aan de Pollet Pool Group uit België.

20-09-2021
LXA begeleidt Meubitrend bij sale-and-lease-back van 35.000 m2 aan Edmond de Rothschild REIM
Praktijkgroep:

Specialisten Peter Huijbregts en Nadia Akabbouz hebben Meubitrend begeleid in een sale-and-lease-back transactie van een 35.000 m2 groot object gelegen op Bedrijvenpark De Geer in Oss. Het betreft een licht-industrieel/logistiek object dat is verkocht aan Edmond de Rothschild Real Estate Investment Management.

16-09-2021
LXA begeleidt TransEquity Network bij haar participatie in OFN
Praktijkgroep:

Overnamespecialisten Carel HendersonMarlijn Tacke en Job de Wert hebben met ondersteuning van huurrechtspecialist Peter Huijbregts TransEquity Network begeleid bij haar investering in OFN.

10-09-2021
LXA begeleidt PHIND (Part of Loyal Interim) bij fusie met Loyal Interim
Praktijkgroep:

Overnamespecialisten Carel Henderson en Job de Wert hebben (de aandeelhouders van) Phind begeleid bij de fusie met Loyal Interim.

03-08-2021
LXA begeleidt TransEquity Network bij investering OFN
Praktijkgroep:

OFN, de ontwikkelaar van duurzame producten voor de openbare ruimte, heeft op 2 augustus 2021 een overeenkomst gesloten met TransEquity Network als nieuwe groeipartner. TransEquity Network onderschrijft de duurzame visie van OFN

26-07-2021
LXA begeleidt FC Den Bosch bij cross border US participatie
Specialisten:

LXA is, net zoals bij eerdere grote zaken van FC Den Bosch, een aantal maanden intensief bezig geweest maar het is gelukt! De toekomst van FC Den Bosch is zeker gesteld door de participatie van vijf Amerikaanse investeerders. 

23-07-2021
LXA begeleidt Maandag® bij overname WIBA IT
Specialisten:
Praktijkgroep:

Met de overname richt Maandag® zich op verdere groei binnen het commerciële domein. In België is Maandag® al actief in engineering en life science markten. In Polen voldoet het bedrijf aan de grote vraag naar IT-profielen voor zowel het publieke als commerciële domein.
 

07-07-2021
LXA WINT HOGER BEROEP TEGEN CENTRIC
Praktijkgroep:

Ook in hoger beroep hebben Peter de Boer en Simone van den Bergh met succes twee directeuren bijgestaan in de ontslagprocedures tegen IT-bedrijf Centric van ondernemer Gerard Sanderink.

De Managing Director Staffing Services en de Chief Commercial Officer (CCO) zijn door Centric eruit gewerkt en het Gerechtshof Den Haag heeft bevestigd dat dit op ‘ernstig verwijtbare’ wijze is gebeurd. Alle argumenten van Centric zijn van tafel geveegd. De kantonrechter had al geoordeeld dat sprake was van ernstig verwijtbaar handelen en aan beide een aanzienlijke billijke vergoeding toegekend van meerdere tonnen. Het Hof gaat hierin mee en kent aan de CCO zelfs een nog hogere billijke vergoeding toe.

31-05-2021
LXA staat Prijsvrij bij in de overname van D-reizen

Een team van LXA, onder leiding van Herman Knotter, heeft Prijsvrij geadviseerd hetgeen na een enerverende, spannende en spectaculaire roller coaster ride tot een overname van D-reizen heeft geleid.

D-reizen, met 285 reisbureaus en ruim 1100 medewerkers een van de grootste reisorganisaties van Nederland, werd vorige maand failliet verklaard. LXA adviseerde Prijsvrij bij de succesvolle onderhandelingen met de curatoren van D-reizen. Prijsvrij neemt een groot deel van D-reizen over waardoor een gedeeltelijke doorstart van een belangrijk deel van het D-reizen concern is gerealiseerd.

 

https://www.prijsvrij.nl/persberichten/deal-met-curatoren-d-reizen-concern-is-rond

https://www.telegraaf.nl/financieel/1720494170/prijsvrij-neemt-deel-winkels-d-reizen-over

https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/5231882/doorstart-failliet-d-reizen-prijsvrij-400-banen

https://www.nu.nl/economie/6134214/d-reizen-maakt-gedeeltelijke-doorstart-onder-vleugels-van-prijsvrij.html?redirect=1

 

26-04-2021
LXA laat onherroepelijke boete toch rol spelen en wint beroepzaak
Specialisten:
Praktijkgroep:
De bezwaartermijn is ongebruikt verstreken, maar dan ontdekt men dat bij de beoordeling van de een nieuwe boetezaak dat in het verleden ten onrechte een boete is opgelegd. Namens het bedrijf was LXA van mening dat het een redelijk handelende overheid niet past om burgers of bedrijven de gevolgen te laten dragen van een onjuiste beoordeling. De rechtbank Amsterdam deelde onze mening. 

Regelmatig op de hoogte blijven van de laatste juridische ontwikkelingen?