Ons werk

Filter
29-04-2020
LXA ADVISEERT FRANCHISEORGANISATIE INTO TELECOM & IT B.V.
Praktijkgroep:

Into Telecom & IT B.V. (Into) heeft met een voormalig franchisenemer een vaststellingsovereenkomst gesloten. Volgens de voormalig franchisenemer zou deze vaststellingsovereenkomst derdenwerking hebben. Volgens Into niet, waarna de voormalig franchisenemer Into in een kort geding en een bodemprocedure heeft betrokken. In beide procedures heeft LXA met succes verweer gevoerd namens Into. Alle vorderingen van de voormalig franchisenemer zijn afgewezen.

28-04-2020
LXA ADVISEERT MEDIACONGLOMERAAT

LXA adviseert een mediaconglomeraat over het Europese principe van netneutraliteit met betrekking tot de impact van de Covid-19-crisis op het netwerkverkeer, en de mogelijkheid om actief maatregelen te treffen om eventuele overbezetting van deze netwerken te voorkomen.

14-04-2020
LXA adviseert Bluetick
Praktijkgroep:

VC-specialisten Nina Le Grand, Marnix Geraerts en Antony Jonkman hebben Bluetick geadviseerd bij het verkrijgen van een pre-seed co-investering van henQ Capital Partners en ASIF Ventures voor de verdere ontwikkeling van hun unieke zoekalgoritme.

 

Startup Bluetick ontwikkelt een online zoekmachine voor advocaten en juristen en verkreeg een pre-seed co-investering van EUR 210.000 van henQ Capital Partners en ASIF Ventures.

14-04-2020
LXA adviseert Hemubo
Praktijkgroep:

Hemubo is een multidisciplinaire organisatie, gericht op het strategisch renoveren en onderhouden van vastgoed en civiele objecten. Hemubo is eigendom van commerciële vastgoed ondernemingen en woningcorporaties. Groen West heeft 5 bedrijven op dit gebied gevraagd om naast Hemubo een joint venture op te richten om het onderhoud en de dienstverlening te structureren en meer (kosten)efficiënt en duurzaam te maken.

09-04-2020
LXA adviseert mOOvement
Praktijkgroep:

mOOvement, een initiatief van de Rabobank, werd een apart bedrijf met een eigen bedrijfsstructuur (een spin-off). LXA assisteerde bij het opzetten van deze  bedrijfsstructuur (in NL en deels in Australië), de overdracht van de mOOvement-business en de financiering daarvan.

18-03-2020
LXA adviseert Alcre Best B.V.
Specialisten:
Praktijkgroep:

Alcre is aandeelhouder van onder andere Lenco Zonwering B.V. en van Verano B.V. De activiteiten van deze vennootschappen overlapten elkaar en de mogelijkheid ontstond om de meer consument gerelateerde activiteiten aan Next LP B.V. te verkopen. LXA adviseerde bij deze verkoop.

11-03-2020
LXA adviseert Auto Aanpassing Noord Nederland B.V.

Onze opdrachtgever werd verzocht het gebruik van zijn bedrijfsnaam (handelsnaam) te staken onder voorbehoud van vermeende handelsnaamrechten en merken van een andere onderneming. Dit zou grote gevolgen kunnen hebben voor de bedrijfsvoering van onze opdrachtgever. De eisende partij startte een juridische procedure. De rechtbank heeft onze opdrachtgever in het gelijk gesteld en alle vorderingen van de eiser afgewezen. De rechtbank heeft onze tegenvordering tot nietig verklaring van het merk van eiser wegens gebrek aan onderscheidend vermogen toegewezen.

28-02-2020
LXA adviseert HealthInc
Praktijkgroep:

HealthInc is een 12 weken durend accelerator programma dat starters verbindt met een netwerk van professionals uit de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Het programma ondersteunt hen bij de innovatie van hun dienstverlening. LXA  assisteerde HealthInc bij uit het on-boarden van 8 health startups met een wereldwijd bereik, en hield toezicht op de juridische kant van hun deelname aan het programma.

02-01-2020
LXA begeleidt overname Gustav Gym door Urban Gym Group
Praktijkgroep:

LXA heeft de aandeelhouders van Gustav Gym begeleid bij de overdracht aan Urban Gym Group van beide Gustav Gym vestigingen.

19-11-2019
LXA adviseert Heidelberg Druckmaschinen AG
Specialisten:
Praktijkgroep:

LXA heeft Heidelberger Druchkmaschinen AG geadviseerd bij de verkoop van haar Coatings-divisie (wereldwijd) aan de ICP-groep (VS). Deze verkoop maakt deel uit van het beleid van Heidelberger om zich te concentreren op haar kernactiviteiten en zijn productportfolio aan te passen. De verkoop werd geleid door het in Duitsland gevestigde advocatenkantoor Ritterhaus.

Regelmatig op de hoogte blijven van de laatste juridische ontwikkelingen?