Ons werk

Filter
14-04-2020
LXA adviseert Bluetick
Praktijkgroep:

VC-specialisten Nina Le Grand, Marnix Geraerts en Antony Jonkman hebben Bluetick geadviseerd bij het verkrijgen van een pre-seed co-investering van henQ Capital Partners en ASIF Ventures voor de verdere ontwikkeling van hun unieke zoekalgoritme.

 

Startup Bluetick ontwikkelt een online zoekmachine voor advocaten en juristen en verkreeg een pre-seed co-investering van EUR 210.000 van henQ Capital Partners en ASIF Ventures.

14-04-2020
LXA adviseert Hemubo
Praktijkgroep:

Hemubo is een multidisciplinaire organisatie, gericht op het strategisch renoveren en onderhouden van vastgoed en civiele objecten. Hemubo is eigendom van commerciële vastgoed ondernemingen en woningcorporaties. Groen West heeft 5 bedrijven op dit gebied gevraagd om naast Hemubo een joint venture op te richten om het onderhoud en de dienstverlening te structureren en meer (kosten)efficiënt en duurzaam te maken.

09-04-2020
LXA adviseert mOOvement
Praktijkgroep:

mOOvement, een initiatief van de Rabobank, werd een apart bedrijf met een eigen bedrijfsstructuur (een spin-off). LXA assisteerde bij het opzetten van deze  bedrijfsstructuur (in NL en deels in Australië), de overdracht van de mOOvement-business en de financiering daarvan.

28-02-2020
LXA adviseert HealthInc
Praktijkgroep:

HealthInc is een 12 weken durend accelerator programma dat starters verbindt met een netwerk van professionals uit de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Het programma ondersteunt hen bij de innovatie van hun dienstverlening. LXA  assisteerde HealthInc bij uit het on-boarden van 8 health startups met een wereldwijd bereik, en hield toezicht op de juridische kant van hun deelname aan het programma.

02-01-2020
LXA begeleidt overname Gustav Gym door Urban Gym Group
Praktijkgroep:

LXA heeft de aandeelhouders van Gustav Gym begeleid bij de overdracht aan Urban Gym Group van beide Gustav Gym vestigingen.

19-11-2019
LXA adviseert Heidelberg Druckmaschinen AG
Specialisten:
Praktijkgroep:

LXA heeft Heidelberger Druchkmaschinen AG geadviseerd bij de verkoop van haar Coatings-divisie (wereldwijd) aan de ICP-groep (VS). Deze verkoop maakt deel uit van het beleid van Heidelberger om zich te concentreren op haar kernactiviteiten en zijn productportfolio aan te passen. De verkoop werd geleid door het in Duitsland gevestigde advocatenkantoor Ritterhaus.

14-11-2019
LXA begeleidt 8 startende franchiseformules
Praktijkgroep:

In 2019 heeft de praktijkgroep Commerciële Contracten van LXA The Law Firm 8 startende franchiseformules begeleid met het opstellen van de daartoe benodigde contracten.

06-11-2019
LXA adviseert Clusius Heritage in beeldrecht zaak

LXA trad op namens de Katwijkse distilleerderij Clusius Heritage, van de neven Bart Bouter en Joris Putman, waartegen wijnmaker en tv-persoonlijkheid Ilja Gort eerder een kort geding aanspande. Clusius Heritage mag de naam Dutch Tulip Vodka blijven gebruiken.

06-11-2019
LXA ADVISEERT 2/3 VAN DE HUURDERS VAN NIEUW DISTRIBUTICENTRUM (55.000 M2) IN DEN BOSCH
Praktijkgroep:

WDP ontwikkelt een nieuw distributiecentrum op het voormalige locatie van Total Fina. LXA begeleidde twee van de drie huurders bij de onderhandelingen met WDP over de ontwikkel- en huurovereenkomst. De hierin vastgelegde afspraken geven vertrouwen voor een langdurige relatie tussen partijen.

04-11-2019
LXA adviseert PAM Projecten B.V.
Praktijkgroep:

LXA heeft PAM Projecten B.V., aandeelhouder van CAD Accent B.V., geadviseerd bij de verkoop van de aandelen van CAD Accent aan Arkance Systems uit Frankrijk. De achterliggende gedachte was de strategie van Autodesk, de belangrijkste leverancier van CAD Accent, om haar distributeurs op grotere schaal te laten opereren en verder te professionaliseren. Arkance Systems wilde van haar kant de veelbelovende Nederlandse markt in dit ICT-segment betreden.

Regelmatig op de hoogte blijven van de laatste juridische ontwikkelingen?