Gie van den Broek

Advocaat

Praktijkgebieden
  • Namaakbestrijding
  • Intellectueel eigendomsrecht
  • Domeinnaamgeschillen
  • Merkenrecht
  • Auteursrecht

Gie heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

  • Intellectueel Eigendomsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Gie van den Broek studeerde Nederlands Recht aan de Maastricht University met als hoofdrichting European Legal Studies. Gedurende zijn master studeerde hij een jaar aan de Université d’ Aix-Marseille in Aix-en-Provence. Met een VSB-beurs behaalde hij een postdoctorale Multidisciplinary Master in European Studies aan de Université de Liège. Dankzij een Robert Schuman-beurs kon Gie in 1996 juridisch onderzoek doen naar illegale en schadelijke inhoud op het internet bij DG IV van het Europees Parlement.

Gie beschikt over uitgebreide juridische ervaring op het gebied van ondernemingsrecht, (commerciële) contracten, met name franchising, licentie- en sponsorovereenkomsten en algemeen contractenrecht. Gie is een specialist in merkbescherming en namaakbestrijding. Hij is een sterk onderhandelaar en heeft veel ervaring in het oplossen van IE-geschillen met inbreukmakers.

Gie's recente activiteiten
  • Geregeld spreken over namaak en indirecte inbreuken op internationale evenementen (bijvoorbeeld de ECTA Annual Conference 2018 en de Global IP Exchange Europe event in Berlijn 2018)
  • Gie is vice-chairman van het Anti-Counterfeit Committee van ECTA
  • Leidt de anti-counterfeit praktijk voor meer dan 30 merkeigenaren. In 2022 schreef Gie samen met teamleden Fleur Boom en Iris van der Wal een hoofdstuk over merkbescherming in Nederland in een Comparative Guide on Anti-Counterfeiting getiteld 'Anti-Counterfeiting - Law Over Borders Comparative Guide 2022', uitgegeven door The Global Legal Post. ISBN: 978-0-9935776-4-2
Ranked in Legal500 2023 (Intellectual Property: Trade Marks, Copyrights And Design Rights)

Testimonals Legal 500

‘Gie van den Broek is one of the few anti-counterfeiting ‘gurus’ in the Netherlands. He is very familiar with all legal and technological developments relevant to the fight against online counterfeiting and piracy, which is very valuable.’

‘Gie van den Broek is the go-to anti-counterfeiting lawyer.’

 

Benieuwd naar ons werk?