Photo 1565897968925 4Dc1642f65cc

LXA adviseert verkopend aandeelhouder in de verkoop van FoodforCare

25 november 2020

De door financiële problemen geplaagde luxecateraar Maison van den Boer verkoopt zijn meest rendabele onderdeel. FoodforCare, dat maaltijden levert aan ziekenhuizen, wordt overgenomen door Eetgemak uit Katwijk.

Dat hebben beide bedrijven maandag bekendgemaakt. FoodforCare heeft een omzet van €14 mln en 128 werknemers, vertelt directeur Siebe Geerdsema. De meesten daarvan werken bij het Nijmeegse Radboud-ziekenhuis, de grootste klant van FoodforCare. De bereiding van de maaltijden, smoothies en shakes, die eerder plaatsvond bij Maison van den Boer in Veghel, zal verhuizen naar de keuken van Eetgemak in Katwijk.

FoodforCare is vijf jaar geleden opgericht door Koninklijke Van den Boer Groep in een poging om de inkomstenstroom van het bedrijf stabieler te maken. De cateraar kwam het ene weekend om in het werk en had het volgende weekend niets te doen. Het leveren van eten in ziekenhuizen gaat altijd door. FoodforCare heeft vooralsnog een contract met één ziekenhuis, maar dat zijn er naar verwachting binnenkort zes of zeven, aldus Geerdsema.

Door de overname groeit de omzet van Eetgemak, dat dagelijks zo’n 25.000 koelverse maaltijden bezorgt aan ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland en België, met ongeveer 50%. Volgens Ronald Holtzer, directeur van Eetgemak, blijft de naam FoodforCare bestaan. Anders dan Eetgemak, dat alleen avondmaaltijden aflevert, verzorgt FoodforCare de catering van alle eetmomenten in het ziekenhuis. Bovendien is de voeding van FoodforCare wetenschappelijk afgestemd op patiëntbehoeften en een sneller herstel.

Lees het hele artikel op fd.nl