LXA BEGELEIDT OVERNAME KENNEMER BETON BOUW DOOR HILLEN & ROOSEN

LXA BEGELEIDT OVERNAME KENNEMER BETON BOUW DOOR HILLEN & ROOSEN

9 april 2019

Overnamespecialisten Carel Henderson en Vera van Buggenum hebben aannemersbedrijf Hillen & Roosen begeleid bij de overname van betonbedrijf Kennemer Beton Bouw.

Het Amsterdamse aannemersbedrijf Hillen & Roosen is vanaf 8 april 2019 voor 90% eigenaar van betonbedrijf Kennemer Beton Bouw uit Beverwijk. De resterende 10% van de aandelen blijft in handen van directeur Frank Castricum die actief betrokken blijft bij de onderneming. Hillen & Roosen borgt hiermee de kennis en capaciteit van tunnel- en gietbouw in haar productieketen. De overname van Kennemer Beton Bouw is in lijn met de strategie van Hillen & Roosen om de volledige keten te professionaliseren. Door in de toekomst intensiever samen te werken, versterken beide partijen elkaars kennis en kwaliteiten. Hillen & Roosen zal investeren in Kennemer Beton Bouw om voldoende nieuw personeel en middelen aan te kunnen trekken.

Kennemer Beton Bouw is opgericht op 30 juni 2014 en beschikt over vijftien ervaren medewerkers die al jaren samenwerken op het gebied van betonbouw. Meedenken met de klant, partnership en het realiseren van succesvolle bouwprojecten staan hierbij centraal. De afgelopen jaren heeft Hillen & Roosen reeds op diverse projecten succesvol en naar volle tevredenheid samengewerkt met het betonbedrijf. De bedrijfscultuur van beide partijen sluit goed bij elkaar aan. Kennemer Beton Bouw behoudt na de overname haar zelfstandigheid, naam en vestigingsplaats. De verwachte omzet en groei zal afkomstig zijn van het nieuwe moederbedrijf Hillen & Roosen.

Hillen & Roosen heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd. De omzet van het aannemersbedrijf is gestegen van circa € 30 miljoen in 2017 naar € 45 miljoen in 2018. De verwachte omzet voor 2019 bedraagt € 75 miljoen. het rendement ontwikkelt zich conform verwachting. De focus van het aannemersbedrijf ligt op de nieuwbouw van gestapelde woningen, de transformatie van kantoorgebouwen en aansprekende binnenstedelijke projecten. Hillen & Roosen heeft de visie om te investeren in langdurige samenwerkingsverbanden. In de laatste periode zijn klanten als Woonstichting De Key, Woningstichting Eigen Haard, VORM Ontwikkeling, Woningbouwvereniging de Sleutels en Stichting Stadgenoot toegevoegd aan het klantenbestand. Wegens de groei van het bedrijf heeft Hillen & Roosen per november 2018 intrek genomen in haar nieuwe kantoor aan de Benit 30 in Amsterdam.

Bron: https://hillen-roosen.nl/hillen-roosen-neemt-kennemer-beton-bouw-over/

Meer weten? Neem contact op met: