FRANCHISE EXPO PARIS 2019 & FRANCHISEBEURS ONDERNEEM ‘T!

FRANCHISE EXPO PARIS 2019 & FRANCHISEBEURS ONDERNEEM ‘T!

28 maart 2019

De Franchise Expo Paris is de grootste franchisebeurs van Europa. Van 17 tot 20 maart 2019 vond de 38e editie plaats en LXA was er weer bij!

Namens LXA zijn Herman Knotter en Shaghayegh Molawi naar Parijs afgereisd. Tijdens deze beursdagen komt de gehele franchisegemeenschap samen, inclusief consultants, advocaten, bankiers, investeerders en franchiseverenigingen. De beurs verwelkomt dan ook duizenden bezoekers uit meer dan 90 landen en ongeveer 500 franchisegevers.

Net als de voorgaande jaren, was de Franchise Expo Paris ook dit jaar wederom uitstekend geregeld. Voor LXA is het bezoeken van een dergelijke beurs interessant om de banden aan te halen met bestaande relaties, in contact te komen met buitenlandse formules die willen uitbreiden naar Nederland en afspraken te maken met adviseurs die onze Nederlandse cliënten kunnen bijstaan in het geval van internationale expansie.   

Naast de Franchise Expo Paris, is LXA dit jaar ook weer te vinden als standhouder op de Franchisebeurs ‘Onderneem ‘t!’ in Nijkerk. Deze beurs vindt plaats op 4 en 5 april 2019 en op 4 april (van 15:00 tot 16:00 uur) zal het franchiseteam van LXA ook een seminar verzorgen.

Het seminar zal worden verzorgd door Herman Knotter, Shaghayegh Molawi en Fleur Boom en richt zich op de franchisegevers. Dit seminar zal volledig in het teken staan van het Wetsvoorstel Franchise, in welk kader (onder meer) de volgende onderwerpen de revue zullen passeren:

  • de precontractuele fase
  • de inhoud van de franchiseovereenkomst
  • moeten bestaande franchiseovereenkomsten aangepast worden?
  • invulling van de zorgplicht
  • is de franchisegever (in de toekomst) verplicht een omzet/winstprognose af te geven?
  • bescherming van met de formule verbonden intellectuele eigendomsrechten
  • overdracht & goodwill

Voor het seminar hebben zich inmiddels ruim 40 formules aangemeld en er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Wilt u het seminar graag bijwonen? Stuur dan een mail aan birgitleijen@lxa.nl. De laatste plaatsen worden vergeven op volgorde van aanmelding. Indien het niet mogelijk is om bij het seminar aanwezig te zijn, is LXA tijdens de beurs te vinden bij standnummer A23. Kom daar kennis maken met de franchiseadvocaten van LXA. Wij zijn er voor alle franchisevragen!  

Meer weten over de Franchise Expo Paris of Franchisebeurs Onderneem ‘T? Neem dan gerust contact met ons op!

 

 

Auteur:
Meer weten? Neem contact op met: