NIEUWE LXA COMPLIANCE TOOL PRIVACY

NIEUWE LXA COMPLIANCE TOOL PRIVACY

31 oktober 2017

Als ondernemer heeft u ongetwijfeld gehoord van de aankomende privacywetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”), die op 25 mei 2018 van toepassing wordt. Nog nooit was er zoveel aandacht voor privacy als met de komst van de AVG. De AVG staat niet op zich. Wereldwijd wordt de aandacht voor privacy met de dag groter, zoals blijkt uit het feit dat steeds meer landen strenge privacywetgeving implementeren.

Of u nu een grote corporate onderneming bent met honderden werknemers in meerdere landen of een kleinschalige MKB onderneming, u kunt simpelweg niet meer om privacywetgeving heen. Niet alleen omdat het niet voldoen aan de AVG kan leiden tot gigantische boetes (maximaal € 20.000.000,- of 4% van de wereldwijde omzet over het voorafgaande boekjaar), maar ook omdat bedrijven het van elkaar verwachten. Voldoet u niet aan de wetgeving, dan is de kans groot dat u kostbare omzet misloopt omdat bestaande of potentiële opdrachtgevers afhaken. Hetzelfde geldt voor uw klanten; zij verwachten dat zorgvuldig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan.

Wat bieden wij ondernemers?

Een veelgehoord probleem is dat ondernemers niet weten hoe ze de complexe wetgeving moeten implementeren in de praktijk. Men hoort termen als “persoonsgegevens”, “privacybeleid” en  “verwerkersovereenkomsten”, maar ondernemers weten niet hoe ze de juiste documenten op moeten stellen en hun organisatie op de juiste wijze moeten inrichten.

LXA heeft hiervoor een oplossing bedacht, waarmee ondernemers op een begrijpelijke wijze worden begeleid bij het opstellen van een privacybeleid, en alle daarbij behorende documentatie, benodigde procedures en organisatorische maatregelen. Concrete adviezen waar u als ondernemer daadwerkelijk iets aan heeft.

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u telefonisch (073 - 700 36 00) of per e-mail contact opnemen met mr. Pascal van Boxtel. Wacht niet langer en kom op tijd in actie.