Robin Wetzer

Advocaat

Praktijkgebieden
  • Individueel en collectief ontslag
  • Arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden
  • Reorganisaties

Robin heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlanse orde van advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

  • Arbeidsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Robin is sinds 2022 onderdeel van het Arbeidsrechtteam van LXA Advocaten in ’s-Hertogenbosch. Voordat zij zich verbond aan LXA Advocaten was Robin onder andere werkzaam als advocaat bij een nichekantoor in Arnhem en als HR-adviseur bij een van de grootste advocatenkantoren van Nederland. Robin weet dus als geen ander hoe arbeidsrechtelijke vraagstukken in de praktijk moeten worden opgelost.

Bij LXA Advocaten adviseert en procedeert Robin over het arbeidsrecht in de breedste zin van het woord. Haar aandachtsgebieden zijn onder meer het voeren van (ontslag) procedures op het gebied van het arbeidsrecht, adviseren over arbeidscontracten en arbeidsvoorwaardelijke vraagstukken en het begeleiden van reorganisaties.

Naast haar dagelijkse praktijk schrijft Robin blogs over arbeidsrechtelijke onderwerpen, en geeft zij workshops en lezingen over actuele ontwikkelingen in het arbeidsrecht. Daarnaast is Robin lid van de Vereniging voor Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA).

Robin’s recente activiteiten
  • Advisering en procesvoering over een ontslag op staande voet
  • Advisering over arbeidscontracten en diverse arbeidsvoorwaardelijke vraagstukken (zoals vakantie, arbeidsongeschiktheid en flexibele contracten).
  • Advisering over en begeleiding van diverse reorganisaties