Er is een spambericht in omloop waarvan de afzender zich voordoet als LXA Advocaten. Dit spambericht is niet door ons verstuurd. Berichten vanuit LXA Advocaten worden altijd verzonden vanuit een e-mailadres dat eindigt op “@lxa.nl”.
Zo blijft u op de hoogte van alle laatste juridische ontwikkelingen
Per 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. In deze Omgevingswet zijn 26 wetten over diverse onderwerpen samengebracht, waaronder de Wet natuurbescherming. Om ervoor te zorgen dat de overgang van het oude recht naar het nieuwe recht zo duidelijk mogelijk verloopt, is overgangsrecht van toepassing. Specifiek voor activiteiten die voorheen vielen onder de Wet natuurbescherming is de Aanvullingswet natuur Omgevingswet van toepassing.
Sinds 1 januari 2024 is de Omgevingswet inwerking getreden. Één van de pijlers van de Omgevingswet is participatie. Vroegtijdige participatie zou moeten leiden tot betere besluitvorming. Maar hoe zit dat bij de aanvraag van een omgevingsvergunning? Wat als de uitkomsten van de participatie negatief zijn voor de ontwikkeling? Wat gebeurt er als er niet aan participatie is gedaan?
Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. De Omgevingswet heeft grote gevolgen voor de manier waarop en de procedures bij het aanvragen van vergunningen of andere toestemmingen. Bij het sluiten van contracten is het belangrijk dat er vooraf inzicht is in de tijdlijn voor het verkrijgen van de juiste toestemmingen. Het niet kunnen krijgen van een toestemming is namelijk een strop voor het project. In dit artikel gaan wij in op waar je op moet letten bij het aangaan van een contract en geven wij verdere tips.
Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. In de Omgevingswet wordt het voor het Rijk en de provincie mogelijk gemaakt om instructies te geven aan of instructieregels op te stellen voor andere overheidsorganen. Deze instructies kunnen relevant zijn bij nieuwe ontwikkelingen en het vaststellen van het omgevingsplan. In dit artikel bespreken wij dit nader.
Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. In deze Omgevingswet zijn 26 wetten over diverse onderwerpen samengebracht. Te denken valt aan regels over bouwwerken, infrastructuur, water(systemen), bodem en lucht, landschappen en natuur en cultureel erfgoed en werelderfgoed, oftewel: de regels over de fysieke leefomgeving. En ook honderden algemene maatregelen van bestuur (amvb’s) en ministeriële regelingen moeten eraan geloven. Zij worden samengebracht in slechts vier amvb’s en één enkele Omgevingsregeling. In blog 5 gingen wij al in op de procedure en rechtsbescherming bij het wijzigen van het omgevingsplan. In dit blog gaan wij in op de voorbereidingsprocedures en rechtsbescherming bij de omgevingsvergunning.
Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. In deze Omgevingswet zijn 26 wetten over diverse onderwerpen samengebracht. Te denken valt aan regels over bouwwerken, infrastructuur, water(systemen), bodem en lucht, landschappen en natuur en cultureel erfgoed en werelderfgoed, oftewel: de regels over de fysieke leefomgeving. En ook honderden algemene maatregelen van bestuur (amvb’s) en ministeriële regelingen moeten eraan geloven. Zij worden samengebracht in slechts vier amvb’s en één enkele Omgevingsregeling. Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet, treedt ook de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in werking. In dit blog bespreken wij deze wet.
Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. In deze Omgevingswet zijn 26 wetten over diverse onderwerpen samengebracht. Te denken valt aan regels over bouwwerken, infrastructuur, water(systemen), bodem en lucht, landschappen en natuur en cultureel erfgoed en werelderfgoed, oftewel: de regels over de fysieke leefomgeving. En ook honderden algemene maatregelen van bestuur (amvb’s) en ministeriële regelingen moeten eraan geloven. Zij worden samengebracht in slechts vier amvb’s en één enkele Omgevingsregeling. Zoals in het vorige blog is uitgelegd, wordt de bestaande bouwvergunning opgeknipt in twee activiteiten: (i) de bouwactiviteit en (ii) de omgevingsplanactiviteit. In het vorige blog is de omgevingsvergunning voor de bouwactiviteit uitgelegd. In dit blog bespreken wij de vergunning voor de omgevingsplanactiviteit.
Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. In deze Omgevingswet zijn 26 wetten over diverse onderwerpen samengebracht. Te denken valt aan regels over bouwwerken, infrastructuur, water(systemen), bodem en lucht, landschappen en natuur en cultureel erfgoed en werelderfgoed, oftewel: de regels over de fysieke leefomgeving. En ook honderden algemene maatregelen van bestuur (amvb’s) en ministeriële regelingen moeten eraan geloven. Zij worden samengebracht in slechts vier amvb’s en één enkele Omgevingsregeling. In dit blog bespreken wij de omgevingsvergunning voor de bouwactiviteit.
Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. In deze Omgevingswet zijn 26 wetten over diverse onderwerpen samengebracht. Te denken valt aan regels over bouwwerken, infrastructuur, water(systemen), bodem en lucht, landschappen en natuur en cultureel erfgoed en werelderfgoed, oftewel: de regels over de fysieke leefomgeving. En ook honderden algemene maatregelen van bestuur (amvb’s) en ministeriële regelingen moeten eraan geloven. Zij worden samengebracht in slechts vier amvb’s en één enkele Omgevingsregeling. Dit komt onder andere samen in het omgevingsplan. Hoe wordt het nieuwe gedeelte vastgesteld? Hoe kunt u daar invloed op uitoefenen?