OVERNAME ACTIVITEITEN HERMAN JANSEN DOOR ETN. P. BRUGGEMAN

OVERNAME ACTIVITEITEN HERMAN JANSEN DOOR ETN. P. BRUGGEMAN

20 december 2017

Overnamespecialisten Roald Subnel en Inge Franken van LXA The Law Firm begeleiden zowel de Belgische koper Etn. P. Bruggeman NV als Herman Jansen Beverages Nederland B.V. als verkoper, bij de overname door Bruggeman van een aantal merken en daaraan verbonden (productie- en verkoop-) activiteiten van Herman Jansen Beverages Nederland B.V. en met haar verbonden ondernemingen.

Herman Jansen

Afbeeldingsresultaat voor herman jansen logo

Herman Jansen is een familiebedrijf uit Schiedam dat al sinds 1777 gedistilleerde dranken produceert. De jeneverbranderij van toen is uitgegroeid tot een bedrijf van wereldformaat. Het huidige Herman Jansen is wereldwijd actief en biedt een gevarieerd, eigentijds assortiment aan gedistilleerde dranken.

Herman Jansen is een toonaangevende speler op het gebied van gedistilleerde dranken en brengt Oer-Hollandse dranken op de markt, zoals Sonnema en NOTARIS Jeneverspecialiteiten maar ook bekende internationale merken, zoals Glen Mansion Whisky, Joseph Guy Cognac, Jachtbitter kruidenlikeur, Café Marakesh Coffee Liqueur en Delaforce Port. Op een eigentijdse manier doet Herman Jansen wat zij al generaties lang doen: dranken maken die het leven veraangenamen. - www.hermanjansen.com

 

Etn. P. Bruggeman NV

In 1884 start Pieter Bruggeman een handel in wijnen en likeuren. De naam van de winkel is "De Noordpool" en is gelegen aan De Muide in Gent. Deze winkel groeit uit tot een productie- en verkoophuis van sterke- en andere dranken en tot de marktleider in België op het gebied van graanjenever. Zij maakt sinds 2009 deel uit van de La Martiniquaise groep in Frankrijk. La Martiniquaise is de 2e producent en verhandelaar van sterke drank, wijn en andere dranken in Frankrijk en bevindt zich in de mondiale top 10 in haar branche met een rijk en divers portfolio van internationaal bekende merken zoals Cruz, Label 5, Poliakov Gibson’s en Saint James.

Met deze overname wordt de positie van Bruggeman en haar moederonderneming op de Benelux markt voor spiritualiën en andere dranken versterkt en zal dit een uitbreiding van de productiecapaciteit in Gent met zich meebrengen. - - www.bruggeman.be

 

Overname

Cyril Cahart, directeur van Bruggeman is positief over deze ontwikkeling omdat daarmee een versnelde uitbouw van de activiteiten in de Benelux van Bruggeman en van la Martiniquaise kan worden bewerkstelligd.

Van de zijde van Herman Jansen geldt dat zij met deze transactie beter in staat is zich te focussen op haar kern business met haar vlaggenschip: “Sonnema” . 

 

Financiële details van de transactie worden niet vrijgegeven.

 

Meer weten? Neem contact op met: