LXA BEGELEIDT DE OVERNAMES VAN INVITO EN LE BALLON

LXA BEGELEIDT DE OVERNAMES VAN INVITO EN LE BALLON

5 juni 2019

Een M&A team onder leiding van Willem Berendsen heeft de overnames begeleid van de retailketens Le Ballon en Invito.

Invito heeft een nieuwe eigenaar. De merknaam van het bedrijf is overgenomen door de Nederlandse damesmodeketen Le Ballon. Dat heeft directeur en medeaandeelhouder van Le Ballon Peter van den Hurk bekend gemaakt. Van den Hurk laat weten grote plannen te hebben met Invito. Het merk wordt opgefrist en opnieuw in de Nederland geïntroduceerd. Dit najaar gaan vijf nieuwe winkels open. De eerste twee staan in augustus gepland en komen in Breda en Den Haag.

Nieuwe eigenaar Invito gaat merk herintroduceren

"Met de overname van Invito wordt voorkomen dat het merk uit het Nederlandse straatbeeld verdwijnt," zegt Van den Hurk. Hij wil Invito herpositioneren en zo nieuw leven inblazen. "Maar," zegt hij, "Invito blijft Invito." Het productaanbod en het merkenpakket worden onder de loep genomen en de winkels krijgen een frisse, moderne uitstraling. Vooral door gedeelde overheadskosten is volgens de nieuwe eigenaar veel voordeel te behalen voor Invito en Le Ballon.

Het nieuws is opvallend omdat Invito volgens de laatste berichten aan een andere partij was verkocht. Op 16 februari jl. maakten de curatoren van de Macintosh Retail Group bekend dat Invito samen met Steve Madden zou worden overgenomen door Highlands Holding B.V. van Maarten Rozendaal. Invito telde toen 32 winkels. Kort daarop werd duidelijk dat een succesvolle doorstart van de keten moeizaam bleek, onder meer omdat veel personeel al vertrokken was en de winkels met onderbezetting kampten. Nu blijkt dat Highlands Holding de merknaam Invito snel heeft doorverkocht. Van den Hurk benadrukt dat het alleen om de naam gaat en dat hij geen winkels, bv's of voorraden heeft overgenomen. Bij de Kamer van Koophandel zijn alle voormalige Invito-winkels inmiddels uitgeschreven.

De uitbreidingplannen van Van den Hurk betreffen niet alleen Invito, ook met Le Ballon wil hij groeien. Le Ballon telt nu dertien winkels en een webshop en is naar eigen zeggen hard op zoek naar geschikte locaties om nieuwe winkels te openen. Le Ballon is een multibrand keten voor damesmode en schoenen van merken als Nikkie, Geisha, Vila, Expresso en LTB Jeans. Het bedrijf heeft filialen in onder meer Breda, Nijmegen en Utrecht. 

Bron: https://fashionunited.nl/nieuws/business/invito-voortgezet-door-eigenaar-le-ballon/2016052626343