LXA BEGELEIDT OVERNAMES DOOR EN DE PARTICIPATIE VAN NIBC IN COLDSERVICE GROUP N.V.

LXA BEGELEIDT OVERNAMES DOOR EN DE PARTICIPATIE VAN NIBC IN COLDSERVICE GROUP N.V.

25 juli 2018

Het team van overnamespecialisten van LXA The Law Firm, bestaande uit Roald Subnel, Willem Berendsen, Nadia Akabbouz en Zahra Malikzada heeft zowel de aandeelhouder M. Versantvoort Beheer B.V. als de Coldservice Groep begeleid, bij een reeks van samenhangende transacties ter uitbouw/versterking van de structuur van de Coldservice Groep.

Persbericht:

Coldservice, Van Dalen Transport en NIBC bundelen krachten  

Coldservice versterkt logistieke dienstverlening met overname Van Dalen Koel- en Vriestransport

 

Het jonge Coldservice, opgericht in 2013 in Veghel, biedt complete dienstverlening voor het koelen, invriezen, verpakken, opslaan en vervoeren van temperatuurgevoelige producten. Tot haar klanten mag Coldservice onder andere Friesland Campina, Aviko en vele andere bekende voedselproducenten rekenen. Om aan de toenemende vraag van klanten te voldoen, heeft zij haar capaciteit de afgelopen jaren stevig uitgebreid. Met de overname van een locatie in Waalwijk in juni 2017 en de recente uitbreiding van de locatie in Veghel biedt Coldservice momenteel plaats aan ruim 80.000 pallets verdeeld over diverse locaties, en diverse temperaturen.  

Met deze overname van Van Dalen Koel- en Vriestransport groeien ook de logistieke activiteiten mee. Nu beschikt Coldservice over 100 ervaren logistieke medewerkers en 45 vrachtwagens en 60 opleggers met geavanceerde koeltechniek, om zo nog beter aan te kunnen sluiten op de groeiende vraag vanuit klanten naar een complete logistieke oplossing. Zo heeft Coldservice zich sinds oprichting weten te ontwikkelen tot een toonaangevende speler in de koel- en vriessector met de ambitie om deze positie verder uit te breiden.

Maickel Versantvoort, CEO Coldservice “Door de grote groei van het warehouse de afgelopen jaren breidt Coldservice ook nu zijn transportmogelijkheden verder uit door de overname van Van Dalen Transport. Dit in samenwerking met  NIBC. Hierdoor kan Coldservice aan de wensen van de klanten blijven voldoen. Ook zullen de warehouse capaciteiten de komende jaren verder uitgebreid gaan worden. Door de bundeling van de krachten van Coldservice, Van Dalen Transport en NIBC kunnen onze toekomstplannen verder gerealiseerd worden!”

Voormalig eigenaar Nico van Dalen, die toetreedt als aandeelhouder van Coldservice als onderdeel van deze transactie, zal de leiding nemen over de transportactiviteiten. Zijn jarenlange logistieke ervaring zal Coldservice helpen de logistieke wensen van haar klanten optimaal te vervullen, met de flexibiliteit en kwaliteit zoals de klanten van Coldservice en Van Dalen Koel- en Vriestransport gewend zijn. “Groot worden doe je niet alleen, maar met partners”, aldusNico van Dalen.

Ook is deze overname ondersteund door NIBC; al sinds begin 2017 ondersteunt zij de ontwikkeling van Coldservice met groeikapitaal. Maarten Spit, Investment Director afdeling Mezzanine & Equity Partners ”Na de financiering van een uitbreiding van het vrieshuis in Veghel en de overname van een tweede vrieshuis in Waalwijk in 2017, is dit de derde transactie met Coldservice in minder dan anderhalf jaar tijd. Dit is typerend voor de snelle groei en ontwikkeling van Coldservice en het geloof van NIBC in de toekomstplannen.”

Profiel Coldservice

Coldservice biedt bedrijven een complete dienstverlening voor het koelen, invriezen, verpakken en/of opslaan van temperatuurgevoelige producten, en geconditioneerd nationaal en internationaal transport. Coldservice is hiermee in staat een totaaloplossing aan te bieden en haar klanten volledig te ontzorgen. Door middel van een groot inlevingsvermogen, kennis van de markt en intensief contact met de klant, bedenkt Coldservice oplossingen om de wens van de klant te kunnen realiseren. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een flexibele opstelling én een uitgebreid aanbod van diensten, die naast opslag en invriezen het complete gamma van shockvriezen, tempereren, orderpicken, inpakken, ompakken, stickeren en alle transportbewegingen daarom heen beslaat.  Met een mentaliteit van aanpakken, flexibel opereren, en oog voor kwaliteit en milieu stelt Coldservice zo de wensen van haar klant voorop. Om nog meer aan de wens van de klanten te voldoen is zowel Coldservice Veghel als Waalwijk in het bezit van het IFS certificaat Food en BRC Food.

Profiel Van Dalen Koel- en Vriestransport

Van Dalen Koel- en Vriestransport is allround specialist op het gebied van geconditioneerd transport en logistiek van voorverpakte grondstoffen, halffabricaten en eindproducten voor o.a. de voedselverwerkende en farmaceutische industrie. De producten uit deze industrieën hebben als overeenkomst dat zij specifieke eisen stellen aan klimatologische omstandigheden en hygiëne. Om de kwaliteit van uw producten in de gehele logistieke keten te waarborgen is geconditioneerde transport en opslag een must. Door het totaalconcept van transport en logistiek is Van Dalen Koel- en Vriestransport in staat de complete supply chain van producent tot eindgebruiker te verzorgen. Als gespecialiseerd logistiek dienstverlener voldoet Van Dalen Koel- en Vriestransport aan de hoogste eisen voor de levensmiddelenindustrie, en is HACCP gecertificeerd.

Profiel NIBC

NIBC is een ondernemende bank die klanten bijstaat op de voor hen beslissende momenten. Via haar investeringstak, NIBC Mezzanine & Equity Partners, ondersteunt zij ervaren ondernemers met succesvolle ondernemingen door het investeren in groeikapitaal.  

 

 

Meer weten? Neem contact op met: