Lizrwvberuuzqoowjuen Photoaday CSD (1 Of 1) 5

WHOA: Rechtbank wijst voor de eerste maal herstructureringsdeskundige aan

21 januari 2021

Inmiddels is voor het eerst een herstructureringsdeskundige in het kader van de WHOA aangewezen. In deze uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland wijst de rechter, op verzoek van de schuldenaar, “Y” aan. Wie het is, wordt niet bekend gemaakt.  

De rechter heeft op basis van een tweetal voordrachten van de schuldenaar zijn keuze gemaakt. Van belang hierbij is dat de beoogde herstructureringsdeskundige zijn taak doeltreffend, onpartijdig en onafhankelijk uitvoert (art. 371 lid 6 Fw). Uit de offerte moet dus blijken dat:

    • Hij over de juiste competenties beschikt voor deze specifieke casus
    • Er in hoofdlijnen al een plan van aanpak is
    • Hij volledig vrijstaat (en dus niet al is betrokken is als adviseur/advocaat bij de onderneming/haar aandeelhouders/opdrachtgevers/leveranciers)

Onze specialisten volgen op dit moment de specialisatieopleiding WHOA – Herstructureringsdeskundige aan de Universiteit van Leiden. Zij kunnen door de rechtbank ook worden aangewezen tot herstructureringsdeskundige of observator. Dus mocht u een WHOA-traject starten en wilt u daarbij gebruik maken van een herstructureringsdeskundige, dan kunnen wij voor u een offerte opstellen die bij het verzoek aan de rechtbank kan worden ingediend. Neem gerust contact met ons op.

 

Auteur:
Meer weten? Neem contact op met: