De specialisten van het venture capital en startup team van LXA bedienen en zijn bij voorkeur de trusted advisor van zowel investeerders als startups en scaleups met minimaal een MVP en een bepaalde mate van tractie. We beheersen alle facetten van het ondernemingsrecht en betrekken waar nodig andere disciplines van ons full-service kantoor (denk hierbij met name het aan IP, GDPR en arbeidsrecht).
Ons team mag zich met recht de specialist van Nederland noemen op het gebied van asbest, zowel publiek- als privaatrechtelijk. Of het nu gaat om vastgoedtransacties, huurovereenkomsten, aannemingsovereenkomsten of aansprakelijkheidsrecht, zodra asbest om de hoek komt kijken, kunt u bij ons terecht voor al uw juridische vragen. Wij treden op voor zowel verhuurders als huurders, kopers én verkopers. Maar ook partijen in de asbestketen (inventariseerders, saneerders, laboratoria en opdrachtgevers) mogen wij tot onze cliënten rekenen.
Franchising wordt als samenwerkingsvorm steeds populairder bij startende ondernemers. Nederland behoort hierbij tot de koplopers in Europa. Binnen de praktijkgroep Franchise houden onze advocaten, ieder met hun eigen specialiteit, zich bezig met franchise. We brengen de diverse specialismen (zoals contractenrecht, huurrecht, mededingingsrecht, insolventie en intellectueel eigendomsrecht) binnen ons kantoor samen om onze relaties met diepgang te kunnen adviseren. Door deze full-service benadering, waarbij alle gespecialiseerde kennis binnen één advocatenkantoor voorhanden is, zijn we de echte one-stop-shop voor franchisegevers.
Fraude is van alle tijden. Eén op de vijf ondernemingen wordt jaarlijks geconfronteerd met een materiële fraude. Het is van groot belang te weten hoe fraude te voorkomen. En als fraude zich voordoet moet er snel worden ingegrepen. Met name het veilig stellen van vermogensbestanddelen dient voortvarend te gebeuren.
De handel in namaakproducten berokkent ondernemingen enorme schade die miljarden euro’s bedraagt. Het vergt een effectieve juridische aanpak om namaakhandel te bestrijden. Succesvolle namaakbestrijding betekent maatwerk. Elke merkhouder of andere intellectueel eigendomsgerechtigde vraagt om een eigen aanpak en strategie. Wij werken zoals u het wenst.
De projectontwikkelaar is de spin in het web van vastgoedontwikkeling. Hij regelt onder andere de bestemmingsplanwijziging en de vergunningen en sluit overeenkomsten met de grondeigenaar, de huurder(s), de eindbelegger, de financier(s), de aannemer en andere bij de ontwikkeling betrokken partijen.

Heeft u een vraag?