Collega Reviews

Wij kunnen nog zoveel schrijven over LXA zelf, maar uiteindelijk gaat het om de mensen achter LXA. Op deze pagina vertellen kantoorgenoten over hun ervaringen bij LXA. 

 

 

Marnix - over hoe hij de toekomst van LXA voor zich ziet:

"Ik verwacht dat we komende jaren de ingezette groei door zullen zetten. Dat geldt voor de vestiging waar ik werk (Amsterdam) maar uiteraard ook voor de hoofdvestiging (Den Bosch). Iedereen heeft daar zin in en straalt dat uit. Naast groei, verwacht ik dat we extra branches zullen toevoegen en meer ‘tooltjes’ (legal tech) zullen ontwikkelen en inzetten (we lanceerden al een term sheet generator en een transitievergoeding tool). Genoeg te doen!"

 

Job – Ondernemingsrecht:

“Gedurende mijn studietijd begon ik bij LXA als werkstudent. In eerste instantie was ik niet van plan lang te blijven. Ik wilde graag bij een van de grote kantoren in Amsterdam gaan werken. LXA was een tussenstation. Toen ik echter een tijdje bij LXA werkte, begon ik sterk te twijfelen over Amsterdam. De mensen en sfeer hier pasten eigenlijk veel beter bij mij. Ik voelde me direct onderdeel van de organisatie en kreeg snel veel zelfstandigheid en vertrouwen. Ook bleken mijn vooroordelen over het ‘kleinere kantoor’ LXA niet waar: ook hier wordt het recht op topniveau bedreven en werk je voor bekende namen en grote bedrijven. Bovendien komen we de grote kantoren vaak tegen in dossiers. In feite werk je dus op hetzelfde niveau. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om te blijven, waar ik twee jaar na dato nog geen seconde spijt van heb gehad!”

 

Elles - over werken bij LXA:

"Bij LXA heerst een open cultuur, iedereen is heel erg betrokken. We vormen samen met partners en advocaten écht 1 team, dit merk je niet alleen bij samenwerken maar ook in de dagelijkse gang van zaken. Deel uitmaken van Team Ondersteuning bij LXA kun je een voorrecht noemen, omdat deze bestaat uit een hechte en vriendschappelijke groep collega’s waar je op kunt bouwen. Samengevat is LXA een bijzonder advocatenkantoor met leuke collega’s en een goede sfeer."

 

Inge - over de cultuur bij LXA:

"LXA is een divers kantoor met een ‘open deuren-cultuur’, gericht op het leveren van werk met een hoge kwalitatieve standaard. LXA biedt aan haar medewerkers de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Wat mij vooral aanspreekt is dat LXA mij aanspoort om zelf kansen te creëren en te verwezenlijken en LXA mij daarin volledig faciliteert. Bij LXA heerst daarnaast een groot groepsgevoel, waar collegialiteit en humor voorop staan.

Ik zal een sprekend voorbeeld geven van het groepsgevoel dat heerst binnen LXA. Op het moment dat mijn sectie hoorde dat onze partner ging trouwen, besloten we een vrijgezellenmiddag voor hem te organiseren. Op een zonnige maandagmiddag zijn wij met een bootje door de binnenstad gaan varen, waarbij ‘zang & dans’ en de nodige hapjes en drankjes niet mochten ontbreken. De partner zelf besloot zijn muzikale kwaliteiten in te zetten en zich te transformeren tot Martin Morero, waarna hij als een ware artiest vanuit het bootje een showtje weggaf aan de gehele binnenstad."

 

Brigitte - over de ontstaansgeschiedenis en haar keuze voor LXA:

"LXA is qua ontstaansgeschiedenis een relatief jong kantoor, maar qua ervaringsjaren juist het tegenovergestelde. Er is ontzettend veel kwaliteit in huis op uiteenlopende terreinen. Dat vond ik belangrijk bij mijn keuze voor LXA, omdat dit betekent dat je cliënten ook van dienst kunt zijn met vragen op andere rechtsgebieden of vragen op het snijvlak van bijv. arbeidsrecht en vennootschapsrecht. Anderzijds heeft LXA alle voordelen van een ‘jong’ kantoor; laagdrempelig, dynamisch, hoge betrokkenheid met elkaar én met ondernemerschap hoog in het vaandel. Geen ingewikkelde besluitvormingsprocedures, maar korte lijntjes en snel schakelen."

 

Iris - IE / IT & Privacy:

“Ik wilde het liefst werken op een kantoor waar de voordelen van een groot kantoor en de voordelen van een klein kantoor werden gecombineerd. Een kantoor waar ik kan werken op hoog niveau, het vak leer van specialisten, maar waar ook veel waarde wordt gehecht aan onderlinge betrokkenheid en ruimte voor plezier. Een lastige opgave dacht ik tot ik kennis maakte met LXA. Bij LXA wordt op topniveau gewerkt, vormen de collega’s een hechte groep en wordt ieder klein of groot moment met elkaar gevierd. Ben jij benieuwd naar LXA? Kom dan vooral eens langs en ervaar zelf hoe werken bij LXA is.”

Edwin - over het leren en werken bij LXA:

"Binnen LXA werken echte specialisten. Hierdoor kun je het vak leren van mensen die er verstand van hebben en heb je de mogelijkheid jezelf goed te ontwikkelen. LXA heeft mooie klanten met interessante juridische vragen. Je krijgt direct veel verantwoordelijkheden en je hebt veel klantencontact. Daarnaast is het gewoon een erg gezellig kantoor."

Tessa Giltay - Ondernemingsrecht:

“LXA onderscheidt zich door de uitgesproken keuze voor venture capital en de daarmee samenhangende frisse, moderne werkstijl. Daarnaast krijg je snel echt verantwoordelijkheid waardoor je veel leert. Er is dus genoeg ruimte om je eigen ding te doen, maar er is ook interesse in elkaar. Het is fijn om opgebeld te worden dat je goed bezig bent nadat je voor het eerst zelf aan het stuur zit. Daarbij is het fijn dat we in een M&A wereld met veel ego’s onszelf niet zo serieus nemen.”

Wil je een kijkje nemen bij LXA?