LXA BEGELEIDT OVERNAME OSRE DOOR AAREON

LXA BEGELEIDT OVERNAME OSRE DOOR AAREON

8 mei 2019

Overnamespecialisten Roald Subnel en Nadia Akabbouz hebben Aareon Deutschland GmbH begeleid bij haar participatie in OSRE B.V., waarmee Aareon wederom een verdere stap maakt in de uitbreiding van haar portfolio van diensten in de commerciële vastgoedsector.

OSRE B.V. maakt transacties met betrekking tot de verkoop en verhuur van onroerend goed efficiënter via haar digitale platform. Het doel van de samenwerking in Nederland is om de software van OSRE te integreren in Aareon Smart World en gezamenlijk markten te ontwikkelen.

Mainz, 16 april 2019 - Aareon, toonaangevende Europese leverancier van systemen en adviesdiensten voor de vastgoedsector en haar partners, heeft een belang van 19% verworven in het Nederlandse PropTech-bedrijf OSRE B.V., Amsterdam.

De toegevoegde waarde van het digitale platform van OSRE B.V. ligt in de volledige automatisering van vastgoedtransactieprocessen. Van publiceren en onboarden tot het matchen van profielen van kandidaat huurders/kopers en het digitaal tekenen van contracten: bedrijven kunnen transacties sneller, slimmer en veiliger uitvoeren.

Dr. Imad Abdallah, Chief Digital and Ventures Officer van Aareon: "Onze deelname in OSRE past in onze strategie van investeren in startups als onderdeel van ons internationale groeiverhaal. Binnen de Aareon Group werken we samen met veelbelovende PropTech-bedrijven aan de uitbreiding van onze Aareon Smart World-portefeuille ten voordele van de vastgoedsector en haar partners. Wij zien OSRE als een belangrijke speler in de efficiënte digitalisering van vastgoedtransacties. Dit speelt vooral in ons groeigebied, de commerciële vastgoedmarkt, een belangrijke rol."

"We hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten in Nederland om gezamenlijk ons concurrentievoordeel te benutten en onze markten verder te ontwikkelen. De samenwerking is al begonnen. Tegelijkertijd zullen de klanten van Aareon Nederland, Kalshoven Automation en OSRE efficiënter kunnen werken doordat de administratieve druk minder wordt en doordat de oplossing van OSRE wordt geïntegreerd in Aareon Smart World", zegt Jeroen Kuiper, algemeen directeur van Aareon Nederland B.V.

Jurjen Thomas, CEO van OSRE B.V.: "De strategische samenwerking met Aareon is voor ons een belangrijke stap richting de toekomst. Ons doel is om marktleider te worden op het gebied van digitale vastgoedtransacties in Nederland door middel van de best mogelijke technologie. Dankzij de samenwerking met Aareon als investeerder kunnen wij verdere groei realiseren en nieuwe markten betreden."

V.l.n.r. Hero de Klaver (Aareon Nederland), Jurjen Thomas (OSRE), Dr. Imad Abdallah (Aareon), Arjan van Meer (OSRE), Jeroen Kuiper (Aareon Nederland)V.l.n.r. Hero de Klaver (Aareon Nederland), Jurjen Thomas (OSRE), Dr. Imad Abdallah (Aareon), Arjan van Meer (OSRE), Jeroen Kuiper (Aareon Nederland)

Over Aareon

Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal), outsourcing en consultancy. Aareon is vertegenwoordigd in 7 Europese landen op 36 locaties en bedient met 1.500 medewerkers meer dan 3.000 vastgoedbedrijven die samen 10 miljoen vhe's beheren. Er werken in Europa inmiddels circa 50.000 gebruikers met oplossingen van Aareon.

Aareon is onderdeel van de aan de beurs in Frankfurt genoteerde Aareal Bank AG.

Over OSRE

OSRE is sinds 2012 actief in het slimmer maken van vastgoedtransacties. Op basis van een multi-side SaaS-platform (Software as a Service) voor meerdere asset classes koppelt OSRE vastgoed aan mensen. OSRE gelooft dat het proces van een transactie een glimlach op het gezicht van vastgoedprofessionals, huurders en kopers moet toveren. Met 15 mensen met een passie voor vastgoed en technologie werkt OSRE elke dag aan een innovatief en schaalbaar product, een platform om de vastgoedtransactie te automatiseren.

 

Bron: https://www.aareon.nl/Aareon/Aareon_neemt_een_belang_in_het_PropTech-bedrijf_OSRE_B_V_.268600.html

Meer weten? Neem contact op met: