Ons werk

Filter
10-09-2021
LXA begeleidt PHIND (Part of Loyal Interim) bij fusie met Loyal Interim
Praktijkgroep:

Overnamespecialisten Carel Henderson en Job de Wert hebben (de aandeelhouders van) Phind begeleid bij de fusie met Loyal Interim.

06-08-2021
LXA heeft Synthesis bijgestaan in haar Serie A ronde
Praktijkgroep:

LXA adviseerde Synthesis bij haar Serie A ronde door een groep van 26 investeerders, inclusief het opstellen en uitonderhandelen van dealvoorwaarden en het opzetten van een governance structuur met een steward ownership council. Synthesis is actief in de opkomende psychedelische markt en biedt veilige, legale, medisch begeleide psychedelische retraites aan in Amsterdam. Synthesis deelt haar gegevens met het Imperial College in Londen, Verenigd Koninkrijk, en bevordert onderzoek naar hoe truffels met psilocybine positieve veranderingen in persoonlijkheid en verhoogd welzijn teweeg kunnen brengen.

03-08-2021
LXA begeleidt TransEquity Network bij investering OFN
Praktijkgroep:

OFN, de ontwikkelaar van duurzame producten voor de openbare ruimte, heeft op 2 augustus 2021 een overeenkomst gesloten met TransEquity Network als nieuwe groeipartner. TransEquity Network onderschrijft de duurzame visie van OFN

26-07-2021
LXA begeleidt FC Den Bosch bij cross border US participatie
Specialisten:

LXA is, net zoals bij eerdere grote zaken van FC Den Bosch, een aantal maanden intensief bezig geweest maar het is gelukt! De toekomst van FC Den Bosch is zeker gesteld door de participatie van vijf Amerikaanse investeerders. 

23-07-2021
LXA begeleidt Maandag® bij overname WIBA IT
Praktijkgroep:

Met de overname richt Maandag® zich op verdere groei binnen het commerciële domein. In België is Maandag® al actief in engineering en life science markten. In Polen voldoet het bedrijf aan de grote vraag naar IT-profielen voor zowel het publieke als commerciële domein.
 

15-07-2021
LXA adviseert Maandag® bij overname WIBA IT B.V.
Praktijkgroep:

LXA adviseerde Maandag Holding BV, een detacheringsbedrijf, bij de overname van alle aandelen in WIBA IT, een bedrijf actief in het plaatsen van interim IT-professionals. Met deze overname verbreedt Maandag® haar dienstverlening en versterkt haar positie als marktleider en is zij in staat in te spelen op de behoefte aan high-end IT profielen.

07-07-2021
LXA WINT HOGER BEROEP TEGEN CENTRIC
Specialisten:
Praktijkgroep:

Ook in hoger beroep hebben Peter de Boer en Simone van den Bergh met succes twee directeuren bijgestaan in de ontslagprocedures tegen IT-bedrijf Centric van ondernemer Gerard Sanderink.

De Managing Director Staffing Services en de Chief Commercial Officer (CCO) zijn door Centric eruit gewerkt en het Gerechtshof Den Haag heeft bevestigd dat dit op ‘ernstig verwijtbare’ wijze is gebeurd. Alle argumenten van Centric zijn van tafel geveegd. De kantonrechter had al geoordeeld dat sprake was van ernstig verwijtbaar handelen en aan beide een aanzienlijke billijke vergoeding toegekend van meerdere tonnen. Het Hof gaat hierin mee en kent aan de CCO zelfs een nog hogere billijke vergoeding toe.

07-07-2021
LXA adviseert IMSystems bij grensoverschrijdende investering
Praktijkgroep:

LXA adviseerde IMSystems Holding BV, een ontwikkelaar van een gepatenteerde innovatieve transmissie aandrijving voor de robotica en automotive industrie, over een investering van verschillende investeerders in de onderneming, in een grensoverschrijdende transactie (waarbij Nederland, België, Canada en Zwitserland betrokken waren).

31-05-2021
LXA staat Prijsvrij bij in de overname van D-reizen

Een team van LXA, onder leiding van Herman Knotter, heeft Prijsvrij geadviseerd hetgeen na een enerverende, spannende en spectaculaire roller coaster ride tot een overname van D-reizen heeft geleid.

D-reizen, met 285 reisbureaus en ruim 1100 medewerkers een van de grootste reisorganisaties van Nederland, werd vorige maand failliet verklaard. LXA adviseerde Prijsvrij bij de succesvolle onderhandelingen met de curatoren van D-reizen. Prijsvrij neemt een groot deel van D-reizen over waardoor een gedeeltelijke doorstart van een belangrijk deel van het D-reizen concern is gerealiseerd.

 

https://www.prijsvrij.nl/persberichten/deal-met-curatoren-d-reizen-concern-is-rond

https://www.telegraaf.nl/financieel/1720494170/prijsvrij-neemt-deel-winkels-d-reizen-over

https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/5231882/doorstart-failliet-d-reizen-prijsvrij-400-banen

https://www.nu.nl/economie/6134214/d-reizen-maakt-gedeeltelijke-doorstart-onder-vleugels-van-prijsvrij.html?redirect=1

 

27-05-2021
LXA adviseert Aisler B.V. bij investering door KATEK SE
Praktijkgroep:

LXA heeft Aisler B.V. geadviseerd bij de investering van KATEK SE. Aisler heeft een investering ontvangen van KATEK SE om hun productieservice verder uit te breiden en voort te bouwen op hun bewezen klantenservice. De strategische samenwerking zal het mogelijk maken om projecten op te schalen naar een oneindige vraag.

Regelmatig op de hoogte blijven van de laatste juridische ontwikkelingen?