Ons werk

Filter
06-05-2021
LXA adviseert Oot bij strategische investering door Lotus
Praktijkgroep:

LXA heeft (de aandeelhouders van) Oot, een onderneming die gezonde granola en ontbijtgranen ontwikkelt en verkoopt, geadviseerd over een investering door Lotus, resulterend in een strategische investering met een optie om de onderneming in een later stadium over te nemen.

02-05-2021
LXA adviseert alle betrokken partijen in Series A ronde van mOOvement
Praktijkgroep:

MOOvement, een agrarisch technologiebedrijf dat GPS veetracking ontwikkelt (opgericht binnen een startup acceleratie programma bij Rabobank), heeft een Series A preferred equity investering ontvangen van Future Food Fund, om het klantenaanbod te verbreden en de groei te versnellen. LXA trad op als adviseur van alle betrokken partijen ("transactieadvocaat").

02-05-2021
LXA adviseert Synthesis bij Serie A ronde
Praktijkgroep:

LXA heeft Synthesis geadviseerd bij haar Serie A ronde door een groep van 26 investeerders, waaronder het opstellen en uitonderhandelen van dealvoorwaarden en het opzetten van een governance structuur met een steward ownership council. Synthesis is actief in de opkomende psychedelische markt. Deze grensoverschrijdende transactie betreft de Verenigde Staten, Canada en diverse andere jurisdicties.

26-04-2021
LXA laat onherroepelijke boete toch rol spelen en wint beroepzaak
Specialisten:
Praktijkgroep:
De bezwaartermijn is ongebruikt verstreken, maar dan ontdekt men dat bij de beoordeling van de een nieuwe boetezaak dat in het verleden ten onrechte een boete is opgelegd. Namens het bedrijf was LXA van mening dat het een redelijk handelende overheid niet past om burgers of bedrijven de gevolgen te laten dragen van een onjuiste beoordeling. De rechtbank Amsterdam deelde onze mening. 
20-04-2021
LXA begeleidt Brecon Group bij de verkoop van WERO Specialistische Reiniging aan het Duitse CWS
Praktijkgroep:

M&A specialisten Carel Henderson en Marlijn Tacke hebben de directie en aandeelhouders van Brecon Group B.V. begeleid bij de verkoop van al haar aandelen in het kapitaal van WERO Specialistische Reiniging aan CWS International GmbH.

 

https://servicemanagement.nl/cws-cleanrooms-neemt-cleanroomreinigingsspecialist-wero-over/?vakmedianet-approve-cookies=1&_ga=2.72842195.1910859038.1619080332-109876255.1619080332

https://www.linkmagazine.nl/cws-cleanrooms-neemt-nederlandse-cleanroomreinigingsspecialist-wero-over-van-brecon-group/

 

31-03-2021
LXA adviseert Capital Mills bij hun investering in SiteManager
Praktijkgroep:

LXA heeft Capital Mills geadviseerd bij hun investering in SiteManager. SiteManager is een collaboratief cloud web design platform dat designers, coders en eindklanten verenigt en dat low-code en no-code cloud web design technologie bouwt om web design bedrijven over de hele wereld te schalen. Capital Mills is een Nederlands venture capital bedrijf opgericht in 2015 en wordt ondersteund door ervaren ondernemende investeerders. Gericht op lange termijn samenwerking en actieve ondersteuning, investeert het in snelgroeiende B2C tech startups en B2B SaaS bedrijven.



31-03-2021
LXA BOEKT EERSTE SUCCES IN BODEMPROCEDURE FRANCHISENEMERS PAPA JOHN’S
Specialisten:
Praktijkgroep:

Als reactie op de dagvaarding werpt franchisegever een zogenaamd ‘incident op’ en stelt dat de stichting waarin de franchisenemers zich hebben verenigd niet ontvankelijk zou zijn in haar vorderingen. Tevens zou de rechtbank Rotterdam niet bevoegd zijn van de vorderingen van de stichting kennis te nemen. In haar vonnis van 31 maart 2021 wijst de rechtbank Rotterdam deze vorderingen af. De stichting is wel degelijk ontvankelijk in haar vorderingen en de rechtbank Rotterdam is bevoegd van de vorderingen van de stichting kennis te nemen.

17-03-2021
LXA TREFT SCHIKKING IN PROCEDURE OVER CONCURRENTIEVERVALSING
Specialisten:
Praktijkgroep:

LXA heeft met succes Prijsvrij Vakanties bijgestaan in een geschil met een tweetal grote reisorganisaties. Namens Prijsvrij Vakanties heeft LXA een vordering van ruim 30 miljoen euro ingesteld. De bodemrechter in eerste aanleg heeft Prijsvrij Vakanties in het gelijk heeft gesteld en geoordeeld dat er sprak is van aansprakelijkheid. Over de hoogte van de schade is nog geen uitspraak gedaan en er is tussentijds hoger beroep opengesteld. Hangende de uitspraak in het hoger beroep voor het Gerechtshof Amsterdam is een schikking getroffen. De schikking betekent het einde van een bijna zes jaar durend juridisch gevecht over concurrentievervalsing.

15-03-2021
LXA begeleidt verkoop van AUTHOR! aan Certara
Praktijkgroep:

M&A specialisten Carel Henderson en Marlijn Tacke hebben de directie en aandeelhouders van AUTHOR! et al B.V. begeleid bij de verkoop van hun onderneming aan de Nederlandse dochter van Certara, Inc.

https://www.certara.com/pressrelease/certara-acquires-author-a-regulatory-and-biostatistics-services-firm-in-europe/

10-03-2021
LXA TREEDT SUCCESVOL OP NAMENS AANBIEDER VAN STRATEGISCH GELEGEN PERCELEN GROND
Specialisten:
Praktijkgroep:

LXA heeft een aanbieder van strategisch gelegen percelen grond met succes bijgestaan in een drietal door teleurgestelde kopers ingestelde bodemprocedures. De kopers vorderden op verschillende grondslagen de ongedaanmaking van de koopovereenkomsten. In alle drie de bodemprocedures is de aanbieder van de gronden volledig in het gelijk gesteld: Er is geen sprake van dwaling, geen oneerlijke handelspraktijk en geen AFM-vergunningplicht. Alle vorderingen van de eisende kopers zijn afgewezen.

Regelmatig op de hoogte blijven van de laatste juridische ontwikkelingen?