Ons werk

Filter
01-01-2018
LXA adviseert de aandeelhouders van ZND over private equity transactie
Praktijkgroep:

Voor de aandeelhouders van ZND heeft LXA met succes een private equity transactie begeleid met Gilde Buy-out Fund als koper.

01-01-2018
LXA maakt franchiseorganisaties investment ready
Praktijkgroep:

Indien een investeringsmaatschappij geld steekt in een potentieel succesvolle franchiseorganisatie is het belangrijk dat deze investeerder erop kan vertrouwen dat deze franchiseorganisatie haar formule en hiermee verbonden IE-rechten voldoende heeft beschermd. In dit kader is tevens van belang dat de afspraken met leveranciers, werknemers en aangesloten franchisenemers goed zijn vastgelegd. In 2018 en 2019 heeft LXA een drietal franchiseorganisaties volledig doorgelicht en ‘investment ready’ gemaakt.

22-12-2017
LXA begeleidt IRIS one bij de overname van Kolk & Dijk
Praktijkgroep:

LXA en adviseerde IRIS één bij de overname van alle aandelen in Kolk & Dijk, een Telecom- en IT-bedrijf in Almere.

18-12-2017
LXA begeleidt Bruggeman bij aankoop aandelen Inspirits Premium Drinks
Praktijkgroep:

Eth. P. Bruggeman, Belgische dochteronderneming van La Martiniquaise, verwierf de resterende 50% van de aandelen in de Nederlandse Inspirits Premium Drinks B.V., inclusief bepaalde distributierechten van de merken en activa. LXA adviseerde Bruggeman bij deze transactie samen met het in België gevestigde FOGUENNE & Associés.

28-11-2017
LXA STAAT BESTUURDER/AANDEELHOUDER BIJ IN AANDEELHOUDERSGESCHIL

Een bestuurder/aandeelhouder wordt stelselmatig buitenspel gezet door de overige bestuurders en aandeelhouders. De bestuurder/aandeelhouder krijgt onvoldoende en onjuiste informatie. Bovendien trachten de overige aandeelhouders de bestuurder/aandeelhouder als bestuurder te ontslaan. Na onderzoek is gebleken dat de overige bestuurders en aandeelhouders zich bezighielden met concurrerende activiteiten waarbij de kosten door de vennootschap werden gedragen, maar de omzetten naar concurrerende vennootschappen zijn doorgeleid. De overige bestuurders en aandeelhouders bleken allen aandeelhouders van de concurrerende vennootschappen. LXA heeft de bestuurder/aandeelhouder geadviseerd en begeleid bij het onderzoek en is een procedure bij de Ondernemingskamer gestart. Partijen zijn daarna in onderhandeling gegaan om een minnelijke regeling te treffen.

06-11-2017
LXA begeleidt participatie Transequity Network in Way Group
Specialisten:
Praktijkgroep:

LXA adviseerde Transequity Network bij de overname van een meerderheidsbelang in Way Group.

22-09-2017
LXA begeleidt aandeelhouders Healthlink bij verkoop aandelen
Praktijkgroep:

LXA The Law Firm adviseerde de (Nederlandse en Amerikaanse) aandeelhouders van Healthlink bij de verkoop van hun aandelen aan Base Logistics (Waterland). De verkoop vond plaats via een door LXA gecoördineerde controlled auction die door Base Logistics (Waterland) werd gewonnen.

13-07-2017
LXA begeleidt TransEquity bij overname Keijsers interiors
Specialisten:
Praktijkgroep:

In juli 2017 hebben TransEquity Network en Particon een meerderheidsbelang verworven in Keijsers Interiors. Keijsers Interiors is een interieurbouwer gevestigd in Venray, Nederland en heeft een eigen productielocatie in Polen. Keijsers Interiors levert hoogwaardige en op maat gemaakte meubels voor winkels en bedrijfsgebouwen. LXA adviseerde Transquity Network en Particon bij deze overname.

09-07-2017
LXA adviseert Ferm LIVING ApS
Specialisten:

LXA adviseerde Ferm LIVING ApS in een zaak betreffende het auteursrecht van manden. LXA heeft met succes opgetreden tegen namaakmanden. De klant ontwerpt veel succesvolle producten. Het nadeel is dat deze producten worden gekopieerd. Wij hebben de klant in deze zaak geadviseerd over de bescherming van zijn producten en intellectuele eigendom en hebben met succes juridische procedures gevoerd.

09-07-2017
LXA adviseert merkhouder in het kader van het terugvorderen domeinnaam
Specialisten:

Namens een internationale merkhouder uit de modeindustrie hebben we met succes de domeinnaam teruggevorderd via een arbitrageprocedure van de WIPO. Resultaat. De domeinnaam is nu in veilige handen. Client hoefde geen transferbedrag te betalen, de domeinnaamkapers hebben de domeinnaam vrijwillig overgedragen.

Regelmatig op de hoogte blijven van de laatste juridische ontwikkelingen?