Ons werk

Filter
09-07-2017
Wat zijn de gevolgen als uw advocaat failliet gaat tijdens een procedure?
Specialisten:
Praktijkgroep:

LXA was betrokken bij een procedure waarbij een advocaat een processtuk had ingediend nadat zijn kantoor failliet was verklaard. Vervolgens zijn er diverse rechtszaken gevoerd met de opvolgende advocaat. Het Hof oordeelde over de vraag of de procedurestap van de failliete advocaat ongeldig was en oordeelde dat dit niet het geval was.

05-07-2017
LXA begeleidt de verkoop van Brainwash en Clubkappers
Specialisten:
Praktijkgroep:

LXA The Law Firm begeleidde de aandeelhouders bij de verkoop van Brainwash en Clubkappers. De kappersketen, marktleider in Nederland met zo’n 200 salons, werd via een zogenaamde controlled auction verkocht. De auction werd gewonnen door de Europese marktleider Provalliance uit Frankrijk. Provaillance heeft 11 formules, die de markt van hoog tot laag bestrijken, en 2900 kapsalons en 25.000 werknemers in dienst.

01-06-2017
LXA begeleidt ontwikkeling nieuw DC voor NSK
Specialisten:
Praktijkgroep:

LXA heeft projectontwikkelaar Built to Build begeleid bij de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum in de logistieke zone Vossenberg West in Tilburg. Het distributiecentrum werd specifiek voor NSK ontwikkeld en verkocht aan eindbelegger Montea. LXA verzorgde de onderhandelingen en contractsdocumentatie met zowel huurder NSK als eindbelegger Montea.

24-05-2017
LXA begeleidt participatie wijngaard Bernardus
Praktijkgroep:

LXA adviseerde Opportunity Partners (Robert van der Wallen) bij de overname van Wijngaard Bernardus van Ben Pon. Van der Wallen neemt via zijn investeringsmaatschappij 50% van de aandelen in de wijngaard over met een optie om op termijn ook de resterende aandelen over te nemen. Daarnaast verwerft Van der Wallen een licentie om het merk Bernardus te gebruiken voor andere premium brand producten en diensten.

05-04-2017
LXA begeleidt Aareon bij overname Kalshoven Groep B.V.
Praktijkgroep:

LXA adviseerde Aareon Nederland B.V., dochteronderneming van het beursgenoteerde Aareon AG/Aareal Bank AG in Duitsland, bij de verwerving van 100% van de aandelen in het kapitaal van Kalshoven Groep B.V.
Met deze overname heeft Aareon toegang gekregen tot de commerciële vastgoedmarkt in Nederland voor het leveren van softwareoplossingen en diensten ten behoeve van de vastgoedsector en managementinformatiesysteemsoftware.

21-12-2016
LXA VECHT MET SUCCES STILLEGGINGSBESLUIT AAN
Specialisten:
Praktijkgroep:

Nadat de Inspectie SZW werkzaamheden stillegde, werd de saneerder bevolen om het aangetroffen asbest te inventariseren en vervolgens te saneren. De saneerder verzocht LXA dit besluit aan te vechten. In de beroepsprocedure kwam de rechtbank tot het oordeel dat de minister niet bevoegd was te bevelen dat de saneerder het later aangetroffen asbest moest laten inventariseren en saneren. Hiermee stond ook vast dat de kosten voor de aanvullende saneringswerkzaamheden niet voor rekening van de saneerder kwamen.

16-06-2016
LXA begeleidt management-buy-out Fletcher Hotelgroep
Specialisten:
Praktijkgroep:

LXA adviseert management bij de overname van de Fletcher Hotelgroep. De grootste Nederlandse hotelketen, met 73 hotels, komt in handen van bestuursvoorzitter Rob Hermans en financieel topman Edwin van Heteren. De twee nemen het bedrijf samen met NIBC Bank en de Luxemburgse hotelinvesteerder Xead Group.

01-06-2016
LXA VOORKOMT PREVENTIEVE STILLEGGING VAN ASBESTSANERINGSBEDRIJF
Specialisten:
Praktijkgroep:

Een saneerder ontving een boete voor een overtreding van de Arbeidsomstandighedenwet. Omdat dit bedrijf al een waarschuwing had ontvangen, werd tevens een preventieve stillegging opgelegd. Het bedrijf moest alle werkzaamheden staken en mocht zelfs geen werkzaamheden uitbesteden om de schade te beperken. Namens het bedrijf maakte LXA bezwaar tegen de boete én tegen de preventieve stillegging. In een spoedprocedure schorste de rechter het stilleggingsbevel, onder andere omdat de rechter twijfelde of sprake was van een overtreding. Uiteindelijk kreeg het bedrijf gelijk: de overtreding was ten onrechte geconstateerd. De boete ging onderuit, maar nog veel belangrijker: ook de preventieve stillegging werd teruggedraaid.

24-12-2015
LXA begeleidt de Mutsaersstichting bij de overname van Psychologenpraktijk Oog B.V.
Specialisten:
Praktijkgroep:

Mutsaersstichting, een organisatie met een maatschappelijke, mensgerichte oriëntatie, heeft 100% van de aandelen verworven in het kapitaal van psychologenpraktijk Psychologenpraktijk Oog B.V. met 8 vestigingen in Eindhoven en 2 vestigingen in Geldrop-Mierlo, inclusief onroerend goed. LXA adviseerde de Mutsaersstichting bij deze aankopen.

31-10-2015
LXA begeleidt management-buy-out IRIS One
Specialisten:
Praktijkgroep:

LXA heeft het management geadviseerd bij de overname van IRIS one, een Telecom- en IT-bedrijf. Met ingang van 31 oktober 2015 bezitten operationeel directeur Daniël Cirk en commercieel directeur Lars van den Dungen gezamenlijk alle aandelen in IRIS one.

Regelmatig op de hoogte blijven van de laatste juridische ontwikkelingen?